fcb.portal.reset.password

Lucas Ordoñez afronta el seu repte més important com a blaugrana / VÍCTOR SALGADO-FCB

Lucas Ordoñez (San Juan, 1988) va arribar al FC Barcelona a l'estiu passat per guanyar títols. Ja n'acumula quatre, i aquest cap de setmana l'oportunitat d'aconseguir el repte més preuat, la Lliga Europea. L'argentí és l'únic jugador de la plantilla blaugrana que mai ha estat a la fase final de la màxima competició continental i, segons opina, per ser campió, el Barça ha de centrar-se a fer el seu joc. Els espera, dissabte a la semifinal (16.00 hores, Esport 3), el potent Benfica del seu company de selecció Carlos Nicolia.

Fins a quin punt alleuja haver guanyat ja l'OK Lliga?

Sempre pensem partit a partit i se'ns ha donat així. Estic molt content per haver guanyat la Lliga davant la nostra gent, tot i que vam haver de patir una miqueta perquè vam haver d'esperar. Aixecar un 0-3 davant un rival molt difícil va ser positiu. Ara només ens toca pensar en el Benfica, el nostre primer rival de la Final Four, i arribar a la final de diumenge.

Va marcar dos gols importants davant el Vic. Se sent amb més lideratge dins de l'equip?

No, sempre dic que hem de confiar cegament en els companys que tenim al costat. Som deu jugadors molt bons que estem aquí per alguna cosa. Durant la setmana ens havíem entrenat la jugada de l'últim gol i la vaig poder fer. També has de tenir una quota de sort, que el porter estigui tapat o que algú desviï la bola. Estic content per l'equip perquè estem treballant molt bé i així es demostra cada dissabte.

El Benfica té el plus de jugar a la seva pista i davant la seva afició

Serà la seva primera Final a Quatre europea. És el repte més bonic?

, arribar a aquestes instàncies té un sabor molt bonic. Ens hem entrenat i hem treballat molt bé per arribar fins aquí. Ara només falten detalls.

D'aquests detalls, quins són els més importants per superar un equip amb tant nivell com el Benfica?

Els quatre equips que estan a la Final Four tenen el dret de pensar que la poden guanyar. El Benfica té el plus de jugar a la seva pista i davant la seva afició, però hem de pensar només en nosaltres i fer el nostre joc.

L'ambient serà hostil. Com es pot frenar jugadors com Nicolia, Adroher i Torra?

Hem de tenir les idees molt clares, estar molt compactes en defensa, ells tenen moltes individualitats i on no hi sigui un company hi ha de ser un altre. Hem de confiar al 100% en els companys i entre tots ho tirarem endavant.

Lucas Ordoñez acumula 31 gols a l'OK Lliga en el seu primer curs al Barça / VÍCTOR SALGADO-FCB

Tornar a dalt