Marc Gual: “Serà bàsic estar atents en defensa”

Marc Gual: “Serà bàsic estar atents en defensa”

“La Copa arriba en un bona dinàmica de joc i resultats per a l’equip i estem preparats tan físicament com tàcticament”, assegura el migcampista blaugrana

[[DES_1]] El Barça d’hoquei afronta a partir d’aquest divendres la Copa del Rei. Els blaugranes es veuran les cares als quarts de final amb l’Alcoi, un dels equips revelació de l’OK Lliga aquesta temporada, després d’assolir la vuitena posició en la temporada que han aconseguit l'ascens. El migcampista Marc Gual ha mostrat les seves sensacions en una entrevista a www.fcbarcelona.cat.

Aquest cap de setmana arriba la Copa del Rei, un títol que l’equip no assoleix des de la temporada 2011/12. Li fa especial il·lusió a l’equip?

Sí, és clar. Fa tres anys que no assolim el títol i tot i que arribem a les finals, no hem estat capaços de proclamar-nos campions. Jo crec que és una bona oportunitat per aconseguir el títol, un bon lloc, una bona pista, tenim una bona dinàmica de joc i resultats i hem de seguir en aquesta línia. Són tres finals i hem de donar el màxim de nosaltres per anar avançant en les eliminatòries.

Quins dos elements seran claus per poder ser campions?

És importantíssim la defensa. S’ha demostrat sempre que una bona defensa és el millor atac. És bàsic i si ho fem com fins ara ho tenim més que superat. D’altra banda, l’altre aspecte que cal tenir en compte són els petits detalls que hi hagi durant el partit. Les protestes, el fet que en un moment donat puguis marxar del partit, que et treguin ràpid una falta. Aquests petits detalls s’han de vigilar i són bàsics en una Copa del Rei, perquè en un minut et poden fer dos gols i se’n pot anar en orris tot el treball que has fet durant tot el partit.

Les últimes jornades de Lliga s’han convertit en finals perquè el bon rendiment del Liceo no us permet cedir cap punt i a la Copa és una obvietat que tots són finals si vols guanyar el títol. L’equip ja està acostumat a aquesta pressió constant?

Hem treballat durant la pretemporada i l’inici d’aquesta per arribar a les finals. Cada partit serà un ‘matx-ball’ i ara queda el més bonic per jugar. L’equip està preparat físicament i tàcticament i ara ho hem de demostrar a la pista i donar el màxim de cadascú.

Després de les últimes victòries, l’última davant el Lleida al Palau, us dóna confiança per afrontar aquesta competició? Arriba en un bon moment per a l’equip?

Crec que la Copa arriba quan arriba i una fase final de Copa del Rei sempre és un bon moment. Arribis com arribis, l’equip ha de fer un canvi de xip, són tres partits intensos en cas d’anar superant les eliminatòries. No ens podem oblidar de la Lliga i dels partits que hem fet, sobretot l’últim contra el Lleida, on vam fer un bon partit. Ens quedem amb aquestes bones sensacions. Tot i això, a partir de divendres la ment només estarà posada en l’Alcoi.

De fet, l’Alcoi és un dels equips revelació de la temporada i s’ha classificat per a aquesta Copa del Rei després d’haver ascendit. Com preveu que serà l’eliminatòria?

És un rival prou capaç de fer un partit molt seriós, ells no tenen res a perdre i estic segur que aniran a totes. El que és segur és que tenen qualitat. A més, són un equip incòmode, són valents, van a totes i són intensos. Estic convençut que serà un partit en què haurem d’estar molt atents si volem passar a semifinals.

En cas de passar, us enfrontaríeu al guanyador de l’enfrontament entre el Reus- Voltregà. Aquest últim, un dels rivals que va aconseguir superar-vos en Lliga amb un gol a l’últim minut. Qualsevol dels dos serà un rival dur?

Tenim l’avantatge que som els primers a jugar i no sabem qui ens tocarà si passem. Per tant, no podem pensar en el següent matx. No podem caure en l’error de pensar que si guanyem, l’endemà tenim partit i no donar-ho tot. Això no ho podem permetre, més enllà del rival que tenim hem de donar-ho tot el primer dia per passar i si és possible de la manera més còmoda.

La competició torna a Blanes després de quatre anys, una pista en què l’última vegada que es va disputar allà el Barça la va guanyar. En aquell cas, vostè estava a l’altra banda amb el Reus. Com recorda aquella final?

Els meus records no són gaire bons, era al Reus i vam perdre la final davant el Barça. Vam fer un bon partit, va ser igualat, però la qualitat que tenia el Barça va ser suficient per donar un plus més i conquerir el títol. El que sí que és cert és que vam veure partits molt intensos i vam disputar una bona final. La pista del Blanes és un bon lloc, es podrà veure un bon espectacle, i a veure si ens sentim còmodes a la pista, que no rellisqui i ho podem donar tot.

Finalment, el fet de conquerir el títol és clau per afrontar el que queda de temporada amb més optimisme?

Estem obligats a guanyar el títol perquè som al Barça, sabem que cada partit l’hem de guanyar i sent una final de la Copa del Rei encara més. Nosaltres ho assumim, ho tenim present, sabem que s’ha de guanyar i fer un bon paper. Ara bé, la Copa és independent a la Lliga i ens hem de centrar exclusivament en això. Un cop acabi la competició veurem el que hem fet, mirarem a veure en què podem millorar a la Lliga i a la Copa d’Europa, perquè no podem oblidar que després d’això vindran més finals per jugar i més objectius.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut