L’Argentina de Lucas Ordoñez, campiona del món d’hoquei 16 anys després

L’Espanya d’Egurrola, Gual i Lamas no ha pogut superar una Argentina que ha estat superior des de l’inici A banda d’Ordoñez (3 gols), els exblaugranes Reinaldo Garcia, David Páez i Carlitos López també han format part de l’equip argentí

La selecció argentina ha tornat a proclamar-se campiona del món, 16 anys després de l‘última vegada, superant la selecció espanyola per 1-6. El blaugrana Lucas Ordoñez, autor de tres gols, ha estat clau en un triomf en què l’exblaugrana David Páez, amb dos gols més, ha tingut un paper cabdal. Així doncs, Egurrola –el millor amb les seves aturades–, Marc Gual i Edu Lamas s’han de conformar amb la medalla de plata.

De més a menys

Tot i el gol inicial de Jordi Bargalló als primers minuts, que ha situat l’1-0, l'Argentina dominava el ‘tempo’ i no ha tingut nervis. En poc més de quatre minuts, els gols de Lucas Ordoñez i David Páez, aquest per partida doble, han situat l’1-3 en el marcador i han complicat el partit per a l’actual campiona del món. Encara restaven molts minuts.

Ho intenta Espanya

A la represa, com era d’esperar, la selecció que entrena Quim Paüls ha anat a totes amb Bargalló, Gual i Gil, però no trobava la manera de tornar a superar Grimalt, porter del Liceo durant la temporada. L'Argentina, amb Platero i Reinaldo dirigint les operacions i Nicolia i Ordoñez com a generadors ofensius, s’apropava a la porteria d’un Egurrola que ha evitat amb les seves aturades que el partit acabés més aviat.

Ordoñez i Nicolia decideixen

Al tram final, i quan tots dos equips han comès la desena falta, Toni Pérez ha tingut una falta directa, però no ha marcat. Qui sí que ho ha fet ha estat Lucas Ordoñez, que ha situat l’1-4 al 29. Als últims deu minuts Espanya ha gaudit de bones oportunitats i no ha pogut marcar. Qui ho ha tornat a fer ha estat l'Argentina, que en dos contraatacs ha fet l’1-5 i l’-1-6 final a falta de tres minuts per acabar amb els gols de Nicolia i Ordoñez.

Així doncs, Espanya ha sumat la primera derrota en els últims 12 anys competint, per un total de 72 partits imbatut, i Lucas Ordoñez, amb 12 gols, ha fet un Mundial sensacional.