fcb.portal.reset.password

Panadero, davant el porter Grau / VÍCTOR SALGADO-FCB

La Copa del Rei 2014/15 s’ha esmunyit dels dits del Barça. En una igualada final a Blanes, el Vic s’ha imposat gràcies al seu excel·lent plantejament defensiu. Tot i trobar-se 0-2 a la represa (amb un primer gol desafortunat), el conjunt blaugrana mai ha desistit, però toparia una vegada i una altra amb el porter Carles Grau, el merescut MVP del torneig.

Molt respecte s’han manifestat els dos equips des de l’inici. D’entrada, concedien les mínimes faltes i oportunitats de gols. Les que sorgien del domini altern, les esfumaven els porters Fernández i Grau, heroics de principi a fi. La bola fluïa sobre la pista. Sense interrupcions. Els tècnics aguantaven el seu cinc inicial. En aquest sentit, Ricard Muñoz no podia usar Marc Torra en la rotació per una controvertida sanció d’última hora.

De mica en mica, sota la batuta de Marc Gual, el Barça intensificaria el seu setge. És per això que el tècnic dels d’Osona, Ferran Pujalte, s’ha vist obligat a demanar un temps mort per oxigenar els seus homes, que estaven patint per mantenir el 0-0 (min 14). Els ha servit per fortificar la seva defensa, molt concentrada en tot moment. A partir d’aquí creixeria la confiança del Vic.

A l’últim minut del primer temps, el Barça ha comès la desena falta i Ferran Font ha materialitzat el 0-1 amb una mica de fortuna, ja que la bola ha picat al casc de Sergi Fernández abans d’entrar. Ha estat un cop dur, que s’ha agreujat amb el 0-2 de Torres només sortir dels vestidors (min 27). La desena falta del Vic, tot seguit, tampoc ha valgut perquè el Barça estrenés el seu caseller. No hi ha hagut manera de batre Grau, fins que un oportunista Panadero ha recollit un rebuig seu per reduir distàncies (min 31).

Quedaven 19 minuts d’emoció, nervis i tensió. Vibrants. Els dos equips s’acostaven temorosos a la quinzena falta, un fet que podia ser decisiu. El Barça atacava amb coratge, a vegades amb un pèl de precipitació. No ha trobat opcions clares fins que el Vic ha comès la quinzena, al minut 41. Grau guanyava la partida a Marín i, a continuació, Font tampoc aprofitava la falta directa consegüent a la quinzena falta blaugrana.

Així, s’ha arribat al tram definitiu amb un desenllaç a cara o creu. Assumia riscos el Barça. Buscaria l’empat fins a l’últim segon, però era la tarda de la defensa del Vic i, sobretot, del seu porter, Carles Grau.


FC Barcelona 1-2 CP Vic (Final Copa del Rei... by fcbarcelona

LA FITXA

FC BARCELONA, 1
CP VIC, 2

FC Barcelona: Fernández, Gual, Pascual, Pablo Álvarez, Panadero –cinc inicial-, Egurrola, Marín, Roca, Barroso i Reinaldo.

CP Vic: Grau, Roca, Ordeig, Bancells, Rodríguez –cinc inicial-, Serra, Presas, Font, Burgaya i Torres.

Gols: 0-1 Font (min 24), 0-2 Torres (min 27), 1-2 Panadero (min 31).

Tornar a dalt