El Mundial d’hoquei patins de França, en clau blaugrana

El Mundial d’hoquei patins de França, en clau blaugrana

Marc Gual, Aitor Egurrola i les noves incorporacions blaugrana Edu Lamas i Lucas Ordoñez inicien el Mundial d’hoquei patins que se celebrarà al llarg d’aquesta setmana

El FC Barcelona estarà representat al Mundial d’hoquei patins en diverses facetes: jugadors, nous fitxatges, tècnics, etc. A continuació repassem, en clau blaugrana, les curiositats d’aquest 42è Campionat del Món, que comença aquest dissabte a La-Roche-sur-Yon i que se celebra per primera vegada a França.


Marc Gual és el jugador blaugrana convocat amb més experiència amb la selecció espanyola. Ha guanyat cinc Mundials, quatre Europeus i dues Copes de les Nacions. Ara buscarà el seu sisè campionat del Món, el sisè consecutiu per al combinat estatal i el 17è en total per a l’equip absolut.


Aitor Egurrola és l’altre representant del Barça a la selecció espanyola. La seva presència a la llista de Quim Paüls és tota una novetat, ja que el Pop no afrontava una competició amb el combinat estatal des de l’Europeu del 2004, celebrat precisament a la mateixa població de La Roche-sur-Yon, ubicada a la regió de La Vendée.


També serà el primer Mundial de Quim Paüls com a primer entrenador de la selecció espanyola. L’exjugador i entrenador del Barça té l’objectiu de curar la ferida del darrer Europeu d’Alcobendas (Itàlia en va ser campiona) i així poder donar continuïtat als èxits de l’equip liderat per Carlos Feriche.


Amb la selecció espanyola també hi jugarà Edu Lamas, que recentment ha estat presentat com a nou jugador del FC Barcelona.


Els gironins Jordi Adroher i Carles Grau són els jugadors de la selecció espanyola que tenen passat blaugrana. El davanter Adroher, consolidat al combinat estatal, ha militat la darrera temporada al Breganze i la vinent ho farà al Benfica, mentre que Carles Grau, porter del Barça en categories inferiors, va estrenar-se a l’absoluta al Mundial d’Angola, com a company de Sergi Fernández a la porteria.


Lucas Ordóñez, fitxat pel Barça 2015/16, serà a França amb la selecció argentina amb l’objectiu d’entregar al seu país un títol que no guanyen des del 1999 (a Reus).


Amb el combinat argentí també jugaran al Vendespace vells coneguts del Palau com Reinaldo Garcia, Carlos López i David Páez.


Angola, equip ubicat al mateix grup A que Espanya, serà la tercera selecció amb representació del FC Barcelona. El porter del filial, Octavi Tarrés, forma part del cos tècnic d’una selecció en què hi ha jugadors de l’OK Lliga com Martín Payero i Humberto Mendes.


Tots els partits d’Espanya són televisats en directe per Teledeporte. El comentarista tècnic és l’excapità del Barça Alberto Borregán, vencedor del Mundial del 2001 a San Juan i campió de 58 títols amb el FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut