El Breganze, un club ressorgit i amb il·lusió a Europa

El Breganze, un club ressorgit i amb il·lusió a Europa

El Barça s’enfrontarà a la semifinal de la Final a Quatre contra el Breganze, l’equip amfitrió i que vol aconseguir el seu primer títol continental

El FC Barcelona d’hoquei patins intentarà revalidar la Lliga Europea aconseguida la temporada passada al Palau Blaugrana. A la Final a Quatre que se celebrarà aquest cap de setmana a Bassano del Grappa també hi ha accedit el Porto, el Patí Vic i el Breganze. El conjunt portuguès i l'osonenc són vells coneguts de les fases finals europees, mentre que el club italià és un club ressorgit que ha fet una clara aposta per conquistar Europa. El Barça i el Hockey Breganze s’enfrontaran el dissabte 2 de maig (20.30 h, Esport3 i Barça TV) al Palasind de Bassano del Grappa per accedir a la final.

A continuació expliquem en deu punts les característiques del Breganze, un rival que cal tenir en compte per la seva qualitat individual i també per la seva il·lusió d’aconseguir el màxim títol continental.

El palmarès de l’ASD Breganze és de dues Lligues (1976 i 1979) i tres Copes (1968, 1975 i 2015). El seu objectiu és aconseguir el primer títol europeu i són l’entitat responsable d’organitzar la Final a Quatre.


El Breganze ha arribat a la fase final després de disputar la fase de grups contra Vic, Valongo i Ginebra. Als quarts de final ha eliminat el potent Forte dei Marmi.


L’entrenador és el català Guillem Cabestany, extècnic del Vendrell.


En el primer curs de Cabestany a Itàlia, el seu equip ha aconseguit la Copa d’Itàlia, superant el Viareggio dels germans Bertolucci a la final i guanyant el títol després de 40 anys.


El Breganze també lluita pel títol de Lliga. Ha accedit a les semifinals contra el Viareggio després d’eliminar el Bassano amb un gol d’or de De Oro. A la fase regular ha aconseguit 19 victòries, 5 empats i 2 derrotes.


El mateix De Oro, Mattia Cocco i el porter Riccardo Gnata són peces importants per a Cabestany, però l’exblaugrana Jordi Adroher suposa un salt de qualitat.


Adroher va jugar al Barça dues temporades (entre el 2009 i el 2011) i, després del seu pas pel Reus, està disputant el seu primer curs a Itàlia. A la fase regular, ha estat el tercer màxim golejador de l’equip (26 dianes).


El perill ofensiu del Breganze també el protagonitzen el brasiler Cacau (32 gols) i el portuguès Sergio Silva (27). Ambdós jugadors, nascuts el 1980 i 1974 respectivament, també aporten veterania.


La influència de Cabestany i Adroher implica ordre al joc del Breganze, que no renuncia al contraatac i al joc per darrere la porteria.


El club italià comptarà amb un ampli suport de la seva afició, ja que els ‘tifosi’ només hauran de fer els 20 quilòmetres que separen Breganze de Bassano del Grappa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut