fcb.portal.reset.password

Els jugadors, durant la celebració de l'OK Lliga a la pista del Vic. FOTO: V. SALGADO - FCB

El Barça d’hoquei patins disputa aquest cap de setmana el seu últim partit de l’OK Lliga, l’últim partit de la temporada 2014/15. I no serà un partit més, tot i que la feina estigui feta. Pot ser un partit especial, per passar a la història com l’equip del Barça que més punts ha fet en un campionat de Lliga. I és que actualment els de Ricard Muñoz han sumat 82 punts gràcies a 27 victòries i un empat en 29 partits. Han sumat 82 dels 87 punts possibles i, en cas de vèncer aquest dissabte a Mataró, arribarien fins als 85, superant així el rècord que fins ara és de 83.

Números d’escàndol..., i doblets

La temporada 2004/05, amb Carlos Figueroa a la banqueta, el Barça va sumar 83 punts de 90 possibles, amb 162 gols a favor i 55 en contra i un balanç final de 27 triomfs, dos empats i una derrota. El màxim golejador d’aquell equip va ser Beto Borregán, amb 51 gols, i el segon màxim realitzador Carlitos López, amb 34 dianes. En aquell gran equip també hi havia Negro i David Páez, Miquel Masoliver i dos actuals jugadors del primer equip, Sergi Panadero i Aitor Egurrola, que van completar la temporada amb una Lliga Europea.

Dues temporades més tard, la 2006/07 i amb Quim Paüls a la banqueta, el Barça va tornar a fer 83 punts al final de l’OK Lliga, fent el mateix balanç de 27 victòries i dos empats. Van anotar 150 gols i en van rebre 53 i els màxims golejadors de l’equip van ser Carlitos López (32), Beto Borregán (30) i David Páez (30). La columna vertebral de l’equip no va canviar, Egurrola i Panadero seguien sent decisius i l’ara exblaugrana Mia Ordeig també formava part d’aquell equip que va guanyar també la Lliga Europea a Bassano.

Preparats per superar-ho

A dia d’avui, el Barça suma 82 punts amb 158 gols a favor i 51 en contra. Per tant, en cas de vèncer a la pista del Mataró, que es juga la permanència, l’equip acabarà amb el millor balanç de tota la història pel que fa a punts i diferència de gols a l’OK Lliga. Segueix comptant amb Aitor Egurrola i Sergi Panadero, però la resta de l’equip és totalment diferent.

Els màxims golejadors són Pablo Álvarez, amb 35 gols, i Marc Torra, amb 33, d’un equip en què han tingut també una gran incidència Sergi Fernández, Raül Marín, Marc Gual, Reinaldo Garcia, Matías Pascual i Xavi Barroso sota les ordres de l’equip tècnic que dirigeix Ricard Muñoz.

Tornar a dalt