Edu Lamas, un especialista defensiu per al Barça d'hoquei

Edu Lamas, un especialista defensiu per al Barça d'hoquei

L' internacional espanyol serà jugador del Barça d’hoquei durant tres temporades i aportarà control de joc i ordre en defensa Lamas prové del Liceo de la Corunya, equip amb el qual ha guanyat dues Copes d’Europa i una OK Lliga, entre d’altres

Eduard Lamas defensarà la samarreta del FC Barcelona a partir de la següent temporada, on aportarà una de les seves millors qualitats: l’ordre en defensa i el control del partit. Al Liceo, amb l’elevat ritme imposat per Carlos Gil, el petit dels germans Lamas era una peça clau i l’home que tancava l’atac, donant més llibertat a Jordi Bargalló, Josep Lamas i Toni Pérez per sortir al contracop.

Format al Liceo

Nascut a Súria fa 24 anys, Lamas s’ha format com a jugador al Liceo de la Corunya i també ha estat un habitual de les seleccions estatals en categories inferiors. La seva participació a l’OK Lliga ha anat de menys a més, va estrenar-se com a golejador el curs 2008/09 i la temporada següent va agafar experiència gràcies a una cessió al Cerceda, on va tenir un rol més participatiu i va fer 10 dianes.

Després d’aquesta experiència, va tornar al Liceo, acumulant 56 gols en les darreres cinc temporades. A Riazor ha coincidit amb Pablo Álvarez i Matías Pascual, que ara seran companys seus al Palau Blaugrana. A nivell de títols, Lamas ha aconseguit 2 Lligues Europees, 1 OK Lliga, a més d’una Copa Intercontinental i una Copa Continental.

Especialista en el marcatge

Lamas, que tot i la seva joventut porta un lustre al màxim nivell, és un defensa especialista en el marcatge i que acostuma a emparellar-se amb l’atacant més avançat de l’equip contrari. Pel que fa a l’atac, tot i ser un especialista defensiu, és un constructor de joc amb bons fonaments, xut exterior i amb tècnica individual en l’u contra u. En aquest darrer curs, Lamas ha marcat 14 gols i ha acumulat molts minuts de pista, fet que li ha permès entrar a la convocatòria pel Mundial que es disputarà aquest estiu a França.

La segona incorporació

L’arribada de Lamas, que s’incorporarà a la disciplina blaugrana quan comenci la pretemporada de la temporada 2015/16, encara per determinar, és la segona del nou curs 2015/15 després del fitxatge del davanter Xavi Costa per dues temporades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut