fcb.portal.reset.password
Xavi Barroso celebra un gol al Palau

Barroso celebra un gol al Palau / FOTO: VÍCTOR SALGADO

La Lliga Europea entra aquest cap de setmana en una fase apassionant. És l’hora dels sempre vibrants quarts de final. Vuit equips -Porto, Liceo, Vendrell, Valdagno, Reus, Benfica, Valongo i Barça- lluitaran per ser a la Final Four. El Barça visita aquest dissabte la pista del Valongo portuguès en l’anada d’aquests quarts de final de la màxima competició continental (19 hores). Potser no té el prestigi i el palmarès del Benfica o del Porto, però el Valongo és el segon classificat de la Lliga portuguesa i això ja el converteix en un rival en majúscules.

Ricard Muñoz té tots els jugadors a la seva disposició per enfrontar-se a un conjunt dur, molt perillós al contraatac i que ha convertit la seva pista en un fortí. Paulo Pereira dirigeix un equip jove, amb molts jugadors internacionals amb la selecció portuguesa sub-23. Azevedo i Araújo són els referents d’un Valongo valent i agressiu, capaç de pressionar en tota la pista i d’apostar per un joc vertical. Aquesta temporada, al Pavilhao Municipal, ja s’ha imposat al Benfica (4-3) i ha empatat amb el Liceo (2-2). Els gallecs van acabar primers del Grup A però el cert és que el Valongo els va fer suar aquesta posició fins a la darrera jornada de la fase de grups.

Un únic precedent

El Valongo i el Barça es van veure les cares l’any 1978. El Barça de Trullols, Vila Puig, Villacorta, Torres, Centell i Brasal va perdre en terres portugueses (5-3), però a Barcelona es va refer de la desfeta (8-0). Aquest dissabte, 36 anys després, el Valongo i el Barça tornaran a protagonitzar un duel de titans. Tenir el control del partit i mantenir el cap fred seran dues de les claus per obtenir un resultat positiu. El líder de l'OK Lliga vol oferir la seva millor versió a Portugal.

Tornar a dalt