Remuntada i directes cap a la final (2-3)

El FC Barcelona capgira el gol inicial de Joao Rodrigues i aquest diumenge (12.00) contra el Porto pot aconseguir la vintena Lliga d’Europa Matías Pascual, Pablo Álvarez i Marc Torra han estat els autors dels gols blaugrana

A la final. El FC Barcelona ha superat el Benfica en la segona semifinal de la Final Four, disputada al Palau Blaugrana. Els homes de Ricard Muñoz s’han desfet del vigent campió d’Europa en un partit que han començat perdent per culpa del gol inicial de Rodrigues. El Barça no ha perdut els nervis i ha tingut més ofici per remuntar i, fins i tot, per saber patir. La desfeta de l’any passat no s’ha repetit i el Porto, l’altre finalista, els espera a la final.

S'avancen al marcador

El Benfica ha demostrat des de bon principi que havia viatjat fins a Barcelona amb l’objectiu de plantar cara i repetir la gesta de l’any passat, en què va privar al Barça ser a la final de la Lliga Europea a la tanda de penals. Les armes visitants han quedat paleses als sis minuts de joc, quan Joao Rodrigues ha inaugurat el marcador aprofitant una assistència de Neves al segon pal.

El mateix Rodrigues ha tingut l’oportunitat de fer el segon en un contraatac d’un contra un. La pilota ha anat al pal i Egurrola ha aturat el segon intent de rematada. Els de Pedro Nunes han intensificat el ritme del partit, buscant el contraatac, però també s’han mostrat agressius en defensa. La prova d’això és que han fet la seva desena falta als setze minuts de joc.

Reacció argentina

Marc Torra ha estat el responsable d’executar la falta directa, però Guillem Trabal ha estat encertat. El de Tordera s’ha refet en la jugada següent, i ha donat l’assistència a Matías Pascual en la jugada de l’empat. L’argentí, enganxat al segon pal, ha rematat la bola a l’aire i ha donat la primera alegria a un Palau que ha ofert un gran aspecte.

El segon moment d’eufòria ha arribat quan Pablo Álvarez, el màxim golejador de l’equip, ha fet una arrossegada des de fora de l’àrea. La bola ha entrat tocant el pal dret d’un Trabal que no ha pogut evitar el gol. Una diana que ha permès al Barça arribar al descans amb avantatge al marcador.

Arriba el tercer gol

Amb dues faltes directes ha començat la segona part. Una per a cada equip. L’exblaugrana Carlitos López ha aixecat i picat però Egurrola li ha endevinat la intenció i ha evitat el gol de l’empat. Poc després ha estat Trabal qui ha evitat una nova diana de Pablo Álvarez.

Llavors ha aparegut Marc Torra. Des del mig de la pista ha fet un xut que s’ha estavellat a l’esquena d’Esteban Abalos. Aquest estava enganxat a la porteria i, gràcies al rebot, la pilota s’ha introduït al fons de la xarxa.

Patiment final

Marín i Carlitos López també haurien pogut marcar en unes noves faltes directes. El Barça ha sabut jugar amb el 1-3 a favor i homes com Panadero i Barroso també han tingut opcions per fer el quart. El Benfica ha intentat buscar un gol que posés emoció al partit. I ho ha aconseguit amb una segona diana de Rodrigues –de falta directa– quan faltaven tres minuts per acabar. El Barça i el Palau han sabut patir fins a l’últim segon, quan Egurrola ha fet una pantalla providencial, i aquest diumenge hi haurà final entre dos clàssics: Barça i Porto. La vintena Lliga d’Europa està a un sol pas.