Final Four de la Lliga Europea d’hoquei: Sabies que…

Final Four de la Lliga Europea d’hoquei: Sabies que…

Les dades més destacades de la relació enter el FC Barcelona d’hoquei i la Lliga Europea, que viurà la Final Four al Palau Blaugrana

El Barça i la Lliga Europea d’hoquei patins mantenen una estreta relació. La secció blaugrana va aconseguir el 1973 la primera Copa d’Europa del FC Barcelona. Des de llavors, l’equip d’hoquei ha aconseguit 18 màxims títols continentals més. A continuació detallem les dades més curioses, en clau blaugrana, de la Final Four que es disputa aquest cap de setmana al Palau.

· El FC Barcelona és l’absolut dominador de la Lliga Europea d’hoquei patins. Suma 19 títols, i el segon club amb més palmarès és el Reus (amb set).


· La darrera Lliga Europea aconseguida va ser el 2010 a Valdagno, en una final contra el Vic que va acabar amb victòria per 4 a 1.


· Després de tres intents sense èxit, el Barça pot tornar a recuperar l’hegemonia europea. I ho pot fer al Palau Blaugrana, que acull una Final Four per tercera vegada.


· El 1997 la màxima competició d’Europa va canviar el model i va apostar per una Final a Quatre. I el Barça va poder guanyar davant la seva afició.


· La final va disputar-se el dia 8 de juny del 1997 davant 4.000 espectadors. El rival va ser el Porto i el Barça de Figueroa va guanyar 4-3 d’una pròrroga en què els gols de Cairo i Mariotti van impulsar l’equip cap al triomf.


· La segona vegada que el Palau Blaugrana va acollir el millor hoquei europeu va ser el 2008, quan el Barça va imposar-se al Reus (2-5).


· Així doncs, Joan Carles i Borregán han aixecat els dos trofeus continentals que el Club ha guanyat com a amfitrió.


· Ara pot estrenar-se el nou capità. Aitor Egurrola ha agafat el testimoni de Borregán i podria aconseguir el seu novè títol en aquesta competició.


· El porter conegut com ‘el Pop’ i Sergi Panadero són els dos únics supervivents de l’èxit del 2008 que continuen a l’equip.


· També tenen una gran motivació per guanyar aquest títol Sergio Fernández, Marc Torra, Raül Marín i Xavi Barroso. Seria la seva primera vegada que alcen aquest trofeu.


· Una competició que va ser blaugrana per primera vegada el 1973. El 8 de juliol el capità Chércoles va aixecar la primera Copa d’Europa de la història del Club després de superar el Benfica en una eliminatòria d’anada i tornada (5-3 al Palau i 7-7 a Da Luz).


· Precisament, el Benfica és el rival del Barça a les semifinals d’aquest dissabte (18.15, Esport3).


· L’equip portuguès, on milita l’exblaugrana Carlos López, va guanyar la seva primera Lliga Europea el curs passat (a les semifinals van eliminar el Barça a la tanda de penals).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut