fcb.portal.reset.password
Fotomuntatge de Sergi Fernández i Aitor Egurrola

Sergi Fernández i Aitor Egurrola

Són dos dels millors porters del món i ho demostren partit rere partit. Les seves intervencions també donen victòries i més si, com fins ara, són gairebé insuperables a bola aturada, ja sigui des del punt de penal o en una falta directa. Entre tots dos han aturat un 86% de les faltes directes i un 76% dels penals que els han xutat els jugadors rivals en els 20 partits oficials disputats en el que portem de temporada. “Fins ara hem estat encertats en aquest aspecte, però cal tenir present que també és qüestió de ratxes i que, per tant, no podem abaixar la guàrdia”, apunta Aitor Egurrola.

De les 43 faltes directes xiulades en contra del Barça, Egurrola només ha encaixat quatre gols i Sergi Fernández, dos. En els llançaments de penal destaca, sobretot, el capità blaugrana, protagonista indiscutible a la final de la Supercopa d’Espanya. Dels 18 cara a cara amb els jugadors rivals, únicament ha encaixat tres gols. “Procurem estudiar com executen aquest tipus de llançaments els especialistes dels equips contraris, però sempre hi ha un punt de fortuna, com, per exemple, que la bola s’estavelli al pal”, explica Sergi Fernández, que acaba de renovar el seu contracte amb el Barça fins al 2016.

Treball diari amb jugadors contrastats

Actuacions com la de Sergi Fernández a la pista del Reus o les d’Aitor Egurrola a la final de la Supercopa d’Espanya o contra el Liceo al Palau han ajudat l’equip a aconseguir triomfs importants. “En cada entrenament ens trobem jugadors de primeríssim nivell que ens exigeixen el màxim i això és clau per seguir millorant”, destaquen gairebé a l’uníson. De moment, el Barça és l’equip menys golejat de l’OK Lliga i un dels conjunts que menys gols han encaixat a la Lliga Europea. Els guardians de la porteria els coneix tothom.

Les dades

20 partits oficials

Faltes directes aturades

Egurrola: 20 de 24 (83%)
Fernández: 17 de 19 (89%)

Penals aturats
Egurrola: 15 de 18 (83%)
Fernández: 4 de 7 (57%)

Tornar a dalt