FC Barcelona – Valongo: El Barça serà a la Final a Quatre de la Lliga Europea (7-1)

Els homes de Ricard Muñoz s’han classificat per a l’última fase de la màxima competició europea després d’eliminar el conjunt portuguès als quarts de final El rival de semifinals de la Final Four, que encara no se sap on es jugarà, serà el Benfica

Un any més l’equip d’hoquei patins del FC Barcelona optarà a coronar-se com a campió d’Europa. El Barça s’ha classificat per a la Final a Quatre de la Lliga Europea després d’eliminar el Valongo pel resultat global de 10 a 3. Els blaugranes, que a Portugal van superar el seu rival per 2 a 3, han acabat de certificar el bitllet aquest dissabte al migdia al Palau Blaugrana. Un triomf aconseguit gràcies als gols de Gual, Reinaldo, Pablo Álvarez (2), Torra, Matías Pascual i Raül Marín.

La cita serà el cap de setmana del 3 i el 4 de maig, en una seu encara per determinar. El que sí que sap l’equip dirigit per Ricard Muñoz és que a les semifinals s’haurà d’enfrontar al Benfica, que ha eliminat el Reus Deportiu en un duel que s'ha decidit a la pròrroga.

Domini blaugrana

El Barça ha obert el marcador ben aviat, al minut quatre, quan Marc Gual ha transformat un penal. Amb l’1 a 0, els blaugranes no han passat gaires dificultats en un partit que en tot moment han tingut sota control. Al 8 ha estat Reinaldo García qui ha vist porta, amb un gran xut des de fora l’àrea. En aquest primer temps el Valongo ha pogut marcar però el pal i el porter Egurrola ho han evitat. El Barça també ha pogut ampliar la distància en el marcador, però la contra de Torra quan faltaven sis minuts per al descans l’ha desviat Girao.

La mala notícia és que al final del primer temps s’ha lesionat Barroso, que ha patit una fractura oberta a la falange distal del tercer dit de la mà dreta. La seva evolució en marcarà la disponibilitat per als propers partits.

Golejada final

Només començar la segona part el Barça, a través de Pablo Álvarez, ha fet el 3 a 0. Un gol que donava encara més tranquil·litat a l’equip dirigit per Muñoz. Al minut 33 el Barça ha arribat a les deu faltes però Jose Costa ha enviat la bola per sobre la porteria defensada per Egurrola. I tot seguit ha estat el Valongo qui ha arribat a les deu faltes. En aquesta ocasió Torra ha estat l’encarregat de picar el penal, que ha acabat desviat per Angelo Girao. I en una jugada embolicada dins l’àrea blaugrana el Valongo ha fet el gol de l’honor, obra d’Azevedo.

Quedaven deu minuts per al final del partit i el Barça encara ha tingut temps per marcar quatre gols més. Marc Torra ha transformat el penal que posava el 4 a 1. I Pascual, Marín i Pablo Álvarez han acabat d’arrodonir un gran partit dels blaugranes que ha donat el pas a la Final a Quatre de la Lliga Europea.