fcb.portal.reset.password
Jordi Gabarra celebra un gol al Palau

Gabarra serà un dels representants del Barça a Portugal / FOTO: VICTOR SALGADO - FCB

La Copa Llatina 2014 aixeca el teló aquest dijous a Viana do Castelo (Portugal). Com sempre, hi participaran les seleccions de França, Portugal, Itàlia i Espanya Sub-23, una categoria que permet veure jugadors que estan a cavall entre els combinats Sub-21 i Sènior. Jordi Gabarra i David Martínez seran els representants del Barça en aquesta competició, tots dos formant part de la selecció espanyola dirigida per l’exentrenador blaugrana Quim Paüls. Xavi Barroso, que es va fer una fractura oberta a la falange distal del tercer dit de la mà dreta en el duel contra el Valongo, ha caigut de la llista.

Els porters Elagi Deitg (Igualada) i Gerard Camps (Vilafranca) i els jugadors de pista Ferran Font (Vic), Àlex Rodríguez (Voltregà), Pablo Aguarón (Vilafranca), Joan Salvat (Reus), Pau Bargalló (Noia) i Marc Julià, jugador del Barça cedit al Noia, completen un combinat espanyol que és el gran dominador de les últimes quatre edicions.

Quatre idees bàsiques

- La Copa Llatina es va refundar l’any 2006 i cadascun dels participants l’acull de manera successiva cada dos anys. El primer cicle es va tancar el 2012, amb l’edició que es va celebrar a Vilanova i la Geltrú.

- La selecció espanyola va guanyar les edicions del 2006, el 2010 i el 2012 i va ser segona l’any 2008 a Coimbra, on va guanyar Portugal.

- El palmarès global de la competició l’encapçala Portugal, amb 12 títols, seguida d’Espanya, amb 11. Itàlia ha guanyat tres Copes Llatines i França encara no n’ha sumat cap.

- Aquesta Copa Llatina serà la primera competició de l’exblaugrana Quim Paüls com a seleccionador espanyol sènior. El segon entrenador serà Alejandro Domínguez, tècnic del Reus Deportiu.

El calendari previst

Dijous 17 d’abril
21 hores: Espanya – França
22.30 hores: Portugal – Itàlia

Divendres 18 d’abril
21 hores: Itàlia – Espanya
22.30 hores: França – Portugal

Dissabte 19 d’abril
21 hores: França – Itàlia
22.30 hores: Espanya – Portugal

Tornar a dalt