fcb.portal.reset.password

Ramon Riverola, tota una institució a la secció d'hoquei / FOTO: Germán Parga - FCB

Ramon Riverola, preparador físic de l’equip d’hoquei patins del FC Barcelona, és tota una institució. Acaba d’encetar la seva temporada 19 a les files barcelonistes i pot explicar nombroses anècdotes de tots els tècnics i jugadors que han treballat amb ell. Però el que sempre queda per al record són els títols i d’això en sap un munt. Amb la Supercopa d’Espanya d’aquest cap de setmana, Riverola ja en suma 59 i supera l’exjugador i amic Beto Borregán, amb qui va començar la seva etapa professional com a blaugrana l’any 1994.

Un privilegiat

El preparador físic blaugrana se sent tot un “privilegiat”. En 19 temporades ha treballat amb cinc tècnics diferents i amb nombrosos jugadors que li han deixat records inesborrables, tant en l'aspecte personal com professional: “Em sento un privilegiat, no tan sols perquè treballo a l’hoquei patins, sinó perquè puc desenvolupar el que havia somiat des de petit al millor club del món.”

“Quan miro enrere és quan veig que l’he feta grossa”, comenta referint-se al munt d’anys que porta a la casa i al munt de títols aconseguits.

El secret

Modest, sense pretensions més enllà de l’ambició esportiva de seguir guanyant en un equip guanyador, Riverola reconeix que si hi ha algun secret, aquest no és altre que “creure en el que fas”: “Has de ser fidel a allò que tu fas i, sobretot, agradar al cos tècnic, pel que fa a les exigències de treball, i als jugadors, perquè creguin en la teva feina.”

Borregán

La història de Ramon Riverola sempre anirà associada a un dels més grans jugadors que ha donat l’esport amb rodes i al darrer a retirar-se vestint la samarreta blaugrana: Beto Borregán, que, com ell, va entrar a formar part del primer equip barcelonista l’any 1994: “Vaig començar amb ell. Per això aquest estiu li vaig fer un 'tweet' dient-li que el trobava a faltar. No sé veure els entrenaments sense ell, però entenc que és llei de vida i algun dia em tocarà a mi. Plegaré o prescindiran de mi, és normal. El privilegi, però, ha estat poder estar rodejat de tots els grans jugadors que han passat per la casa.”

Vol arribar als 62 títols

Riverola afirma que l’equip seguirà treballant per “aconseguir els 62 títols”, malgrat que  encara queda molt per a la Copa del Rei, l’OK Lliga i la Lliga Europea. La millor recepta, però, és treballar dia a dia per aconseguir-ho.

Tornar a dalt