fcb.portal.reset.password

Entrega guardó a Gaby Cairo / FOTO: Horacio Rodríguez (Diario UNO)

Foto amb la selecció de l'Est, el combinat de jugadors locals que es van enfrontar al Barça / FOTO: @jordimtnz

Egurrola, amb el trofeu del primer amistós a l'Argentina / FOTO: @jordimtnz

Reinaldo García en un moment del primer amistós / FOTO: Horacio Rodríguez (Diario Uno)

El FC Barcelona va jugar la nit de dimarts a dimecres (hora catalana) el primer dels sis amistosos que disputarà a terres argentines. Els blaugranes es van acabar imposant a un combinat de jugadors locals per 1 gol a 3. Els homes de Gaby Cairo van suar de valent per superar, sobretot, les adversitats que suposaven aclimatar-se ràpidament a una nova pista i al 'jet-lag' després de gairebé 22 hores de viatge.

El Torito Rodríguez, ple com un ou

El primer partit de la gira per l’Argentina es va jugar al Pavelló Torito Rodriguez de la ciutat de San Martín (província de Mendoza). Un bonic pavelló, recent inaugurat, i que va superar amb escreix les 4.000 persones d’aforament.

La presència del FC Barcelona a la província de Mendoza ha despertat molta expectació, i la presència de Gaby Cairo a la seva ciutat natal (San Martin) va donar, també, més motius perquè el pavelló s'omplís a vessar.

Reconeixement per a Cairo

En la prèvia del matx  van sonar els himnes de l'Argentina i de Catalunya, i després es va nomenar Gaby Cairo "Deportista destacado" per l'alcalde de la població de San Martín. Cairo va rebre diferents reconeixements i distincions. Acabats aquests actes protocol·laris, va començar el partit de tres parts de 15 minuts.

Un amistós força igualat

El Barça va sortir d’inici amb Egurrola, Miras, Panadero, Ordeig i Reinaldo. Els jugadors, com era d’esperar, van acusar molt el cansament del viatge i les hores sense dormir, i el joc va ser molt imprecís, lent, i poc dinàmic, cosa que va fer que, al minut dos, el combinat de jugadors locals –selecció de l'est- marqués el primer gol del partit.

Els homes de Gaby Cairo sempre anaven a remolc, fins que l'entrenador blaugrana va demanar un temps mort. A partir d'aquí les coses van millorar i Reinaldo García, d'un fort llançament des de la frontal de l'area, va empatar a un.

Ja a les acaballes del partit, amb el debut del jove porter Carlos García com a nota destacada, els blaugranes van tenir més oportunitats. Fruit de les nombroses faltes del quadre local, quan mancaven tres minuts per al final va arribar un penal a favor de l'equip blaugrana. La pena màxima va ser executada i materialitzada per l’únic fitxatge dels barcelonistes aquesta temporada, l’exjugador del Liceo Sergi Miras. Quan quedava un minut per al final, Mia Ordeig va marcar el definitiu 1-3.

Invasió de pista i foto de família

Al final del partit els afeccionats locals van envair la pista i tots volien fer-se fotos i demanar signatures dels jugadors del Barca. D’altra banda, Aitor Egurrola va rebre, en mig de la multitud, la copa que els acreditava com a guanyadors d'aquest partit.

Aquest dimecres comença el torneig que es disputará entre les localitats de San Martín i de Junín, amb la participació dels equips Huracán (actual campió de sud-amèrica), Estudiantil Porteño, Combinado Federal, la sel·lecció sub-20 de Mendoza, i la sel·lecció de San Martín-Junín.

Tornar a dalt