fcb.portal.reset.password

Marc Gual passa per un gran moment de joc i de forma / FOTO: Germán Parga - FCB

Marc Gual viu la seva segona temporada de blaugrana amb optimisme. El mig defensiu del FC Barcelona, que porta quatre titularitats consecutives –Calafell, Vilanova, Maçanet i Igualada (Lliga Europea)- era conscient que en el segon exercici a les ordres de Gaby Cairo havia de donar una passa endavant i així ha estat. Ha aportat galons, experiència i la qualitat que tots ja li coneixíem però que ara ha transformat en lideratge a la pista. Gual també parla de l’equilibri que ha trobat el cos tècnic amb jugadors “de menys risc” com Mia Ordeig o ell mateix i defensa l’estil ofensiu que sempre els ha caracteritzat tocant de peus a terra afirmant que “ni abans érem tan bons, ni ara som tan dolents”, després de l’ensopegada amb l’Igualada.

Valora la continuïtat en el cinc inicial

“Potser perquè m’estan sortint millor les coses estic jugant de titular, però no valoro de cap manera diferent el fet de sortir d’inici o no perquè tant abans com ara sempre he donat el màxim per l’equip.”

Mia i ell, dos jugadors de menys risc

“Aquesta temporada el cos tècnic ha anat fent proves amb diversos jugadors i sí que és cert que sembla que ara ha pogut trobar cert equilibri amb dos jugadors de tall menys arriscat com en Mia o jo mateix. Crec que és positiu que es busqui constantment aquest equilibri perquè l’equip ho nota.”

L’Igualada, una pedra en el camí

“Ni abans érem tan bons, ni ara som tan dolents. Crec que abans del partit de l’Igualada havíem fet coses molt ben fetes, però la diferència és que la bola va entrar i això també és un factor a tenir en compte. En el cas particular del partit del passat divendres també és cert que ells van marcar molt aviat i ens va costar contrarestar aquest factor, però el més important és que l’equip va seguir buscant el gol. No vam atacar tan malament com va reflectir el resultat.”

A la Lliga Europea, no val a badar

“Som el Barça i arreu d’Europa on anem a jugar sortirem a pels tres punts. Sí que és veritat que l’empat a casa és negatiu, però ningú esperava tampoc la victòria del Quevert davant del Candelaria i així va ser... Per tant, el més important és que sortim a per totes sempre.”

L’OK Lliga és molt llarga

“Sí que és cert que el Liceo està molt fort i que de moment no perd punts, però la Lliga és molt llarga i ara, a més, venen altres competicions que els poden desgastar com la mateixa Lliga Europea o la Copa del Rei més endavant. Nosaltres hem de seguir en aquesta línia ascendent i segur que ells afluixaran una mica en algun moment.”

“L’economia no està molt bé i en un esport com l’hoquei s’està notant també. Això fa certament que hi hagi una gran competitivitat entre dos equips com el Barça i el Liceo i menys amb altres, tot i que també és veritat que hi ha equips que amb pocs recursos econòmics que han sabut trobar jugadors joves que han caigut molt bé dins dels equips i ens estan creant problemes. Crec que aquest és el camí a seguir. Els calers són importants, però si hi ha un entrenador que fa una bona tasca i aconsegueix barrejar gent jove i de qualitat amb veterans poden donar guerra."

Molt més adaptat

“Em sento millor que la temporada passada. Sí que és veritat que el primer any és potser el que costa més perquè entres a formar part d’una nova institució, amb nous companys i amb nous sistemes de joc, però ara em sento molt més aclimatat a tot. Ja sé com funciona la casa i estic molt content amb tot el que estic fent i amb tot el que estic aportant a l’equip i espero seguint millorant com a jugador i aportar el màxim a aquest equip que ha de ser campió.”

Barroso, una realitat

“A mi no em sorprèn el que està fent en Xavi Barroso. Ja vaig dir l’any passat que aquest nano m’agradava molt. És un jugador molt intel·ligent. Es molt bo tècnica i tàcticament. Es tracta d’un jugador molt complert. L’any passat no va poder demostrar molt la seva qualitat perquè estava aquí i tots sabem que és complicat ser jove i tenir minuts al primer equip del Barça, però ha tingut la sort d’anar a un equip molt ben compensat i allà ho està demostrant. Té la sort que està fent gols, però no crec que sigui el més destacat, ja que fa una molt bona feina al Vendrell i ho seguirà demostrant.”

Tornar a dalt