fcb.portal.reset.password

Imatge del darrer Barça-Igualada jugat al Palau / FOTO: Arxiu - FCB

La Lliga Europea d’aquesta temporada està molt cara. Quatre equips en els quatre grups que hi ha a la màxima competició continental es jugaran la classificació per a l’eliminatòria de quarts de final prèvia a la Final a Quatre. Només hi ha tres equips que ho han guanyat tot i tots son portuguesos, mentre que només hi ha tres equips que sumen quatre punts –Igualada, FC Barcelona i Valdagno-. La resta de conjunts, entre ells el Liceo o el Noia, compten amb menys punts. En el cas de gallecs i catalans, només un en dues jornades.

Després de dues jornades disputades, el FC Barcelona, ha sabut superar l’inesperat sotrac que va suposar l’empat al Palau davant l’Igualada (1-1) i ho va fer guanyant amb nota a la pista del Dinan Quevert (2-5), una pista més complicada del que molts puguin pensar, ja que els francesos venien de donar la campanada guanyant a la pista del Candelaria portuguès en la primera jornada (1-3).

La visita a Les Açores, proper partit

El proper partit de l’equip que entrena Gaby Cairo serà a la pista del Candelaria. Els portuguesos són un equip perillós, que la temporada passada va disputar la Final a Vuit de Lodi i que va empatar al Palau (2-2) i guanyar a la seva pista (3-2), quan els blaugrana, això sí, ja estaven classificats per jugar a Lodi.

El viatge, que és una autèntica odissea amb vols i vaixells diversos fins arribar a Les Açores, és el principal handicap que aquest any, per segon temporada consecutiva es tornarà a repetir. El partit es jugarà el 15 de desembre.  En el cas d’aconseguir el triomf, els blaugrana donarien un cop de puny a la taula per seguir a dalt en el grup A.   

Portuguesos, líders en tres dels quatre grups

Que la Lliga Europea d’aquesta temporada serà molt complicada ho demostra el fet que els portuguesos estan molt forts, els italians sempre son perillosos, especialment a casa seva, i els francesos, que abans ni existien a les travesses finals, comencen a ficar el cap amb bons contractes per a jugadors que han disputat moltes temporades a l’OK Lliga.

Tornant al cas dels portuguesos, Porto, Benfica i Oliveirense compten per victòries els dos partits que han disputat fins ara i lideren tres dels quatre grups de la màxima competició continental. El Porto va superar el Lodi a la seva pista (2-4) i va superar el Noia aquest passat cap de setmana (6-4); El Benfica va superar amb claredat el Reus en el seu debut europeu (7-1) i va superar el Cronenberg alemany per 3 gols a 5; Finalment, l’Oliveirense va guanyar l’actual campió d’Europa, el Liceo, en el debut (6-5) i va vèncer a la pista del Ginebra (4-8).

Tornar a dalt