fcb.portal.reset.password

Gaby Cairo /FOTO: ARXIU FCB

Gaby Cairo afronta, a partir d'aquest divendres, a Vilanova i la Geltrú, el que és el seu debut a la Copa del Rei des que va agafar les regnes del primer equip d'hoquei patins del Barça. I ho fa amb la màxima il·lusió, però també amb molta prudència. I és que el tècnic argentí intueix que el rival d'aquest divendres, el Tecnol Reus, no li posarà les coses gens fàcils al Barça en el seu objectiu d'assolir el bitllet per a les semifinals de la competició.

Com arriba l'equip a aquesta Copa del Rei?

Arriba molt bé, amb tots els jugadors disponibles, sense cap lesionat, i també amb moltíssima moral, perquè a Europa hem dirigit bé el rumb i a la Lliga anem molt bé. Hi arribem de la millor manera possible.

Quin Reus s'espera?

Doncs un molt semblant al que es va veure al Palau Blaugrana en partit de Lliga: molt tancat al darrere i intentant aprofitar les seves opcions al contraatac, donant-nos la iniciativa, i molt perillós, com sempre és el Reus. Diria que, en aquesta ocasió, és encara més perillós que llavors, perquè juguem a pista neutral i l'eliminatòria és a un partit.

De moment, els precedents aquesta temporada són favorables al seu equip, amb dues victòries en els dos partits que han disputat contra aquest rival.

Tant en un partit com en l'altre ens va costar guanyar. A la Supercopa vam vèncer amb comoditat, però vam tenir moltes dificultats al llarg dels primers quinze minuts, mentre que a la Lliga ens va costar fins als darrers sis minuts. Els precedents ens diuen que ens costarà també moltíssim a la Copa del Rei. Cal saber jugar de totes les maneres possibles, amb el marcador en contra, a favor, amb un rival dur, en una pista difícil, tenint present que el partit dura molt ... En tot això hem estat centrant aquesta setmana el nostre missatge als jugadors, a fer-los entendre que cal tenir paciència perquè no serà feina fàcil.

Just després del sorteig, va apuntar que un dels temes que més el preocupava, en el cas de tirar endavant a la Copa, era el factor descans.

És preocupant per a tots els que juguem divendres. Ara fa una estona llegia que el tècnic del Liceo apuntava que estava content perquè el seu equip tenia un dia més per descansar, i no m'estranya. Nosaltres juguem un partit complicadíssim divendres, i si accedim a les semifinals no tindrem ni 24 hores per descansar. És el que hi ha. De tota manera, ara el que hem de fer és centrar-nos a guanyar divendres i ja veurem després com arribem a dissabte.

Què li diria a l'afició blaugrana perquè doni suport a l'equip?

Jo crec que vindrà. Recordo que en l'última Copa del Rei que vaig jugar, que també va ser a Vilanova i la Geltrú, ens va acompanyar moltíssima afició, si bé és cert que en aquella ocasió era la final i ara pràcticament ens juguem la final en el primer partit. Jo noto que la gent està il·lusionada amb l'equip, i així ho demostra l'augment de l'assistència a cada partit que juguem al Palau. L'afició ha tornat a enganxar-se a l'equip, li agrada com juguem, i això la motivarà a venir a donar-nos suport. Estic segur que hi haurà una bona representació de la nostra afició.

El fet que el partit sigui tot un clàssic de l'hoquei patins com és un Barça-Reus també ajuda.

És cert, però també la Copa del Rei ja reuneix de per si els millors equips de la competició. Considero que un Barça-Reus és un dels partits més atractius per a l'espectador. El Reus també tindrà molta gent amb ells, i per això animo la nostra a venir a donar-nos suport per no estar en inferioritat.

Quina importància dóna l'equip a aquesta Copa?

Tota la que té, considerant que és un dels tres títols més importants de l'any. Arriba al principi, i per tant marca una mica el desenvolupament dels altres dos. Però més que al títol, ara donem importància al partit contra el Reus. Si aquest té com a conseqüència poder arribar a semifinals, serà tan important com el següent, i així successivament. Si al final fem comptes i hem guanyat el títol, doncs genial, però la idea és continuar en aquesta línia d'actitud i de sacrifici tant a nivell ofensiu com defensiu que està tenint l'equip, perquè penso que és la línia que hem de seguir per guanyar també la Copa del Rei.

Anàlisi de la resta dels equips participants

"Començant pels que es diu que són menys favorits, com pot ser el Moritz Vendrell o el Shum, crec que són rivals que a partit únic poden ser molt perillosos. El Vendrell té les coses molt clares en defensa, mentre que el Shum, amb poc, sap treure moltíssim profit. Pel que fa a la resta, diria que estan al grup dels favorits. El Vilanova juga a casa i té un equip que és la revelació d'aquest any, el Noia-Blanes, o sigui que serà un partit molt obert perquè són rivals molt complicats en aquesta competició. El Liceo, segons la meva opinió, és un dels millors conjunts que hi ha actualment, i té molts números de poder arribar a la final. De nosaltres, només puc dir que, sens dubte, arribem en un bon moment. Potser es troben una mica a faltar equips com el Vic o l'Igualada, però els que hi ha s'ho han guanyat a pols al llarg de la primera fase, i ho han fet jugant bé."

Tornar a dalt