El Barça d'hoquei patins, celebrant la Lliga Europea aconseguida a Bassano / VÍCTOR SALGADO - FCB

El FC Barcelona d’hoquei patins va tornar a regnar a Europa i a l’OK Lliga. Va tornar a ser l’equip més fort i ha seguit creixent amb els títols. I és que aquest curs 2014/15 els homes de Ricard Muñoz van aconseguir 4 dels 6 títols possibles amb la consecució de la Supercopa d’Espanya, la Copa Intercontinental, l’OK Lliga i la Lliga Europea, per aquest ordre. Tan sols es van escapar la Copa del Rei i la Copa Continental, però la temporada ha estat molt exitosa esportivament parlant.

Els primers, Supercopa i Intercontinental

La temporada va començar amb la disputa de la Supercopa amb un nou format. Es va disputar a Reus i en el format Final Four els blaugranes van superar el Liceo amb un gol d’or de Pablo Álvarez, que va ser el màxim golejador de l’equip durant tot el curs. El primer títol blaugrana va venir acompanyat, setmanes després, per la Copa Intercontinental, que es va jugar al Palau Blaugrana contra el Petroleros de Mendoza argentí i que també va acabar amb victòria.

Egurrola, rei de Copes

La 26a OK Lliga de la secció va ser la 15a OK Lliga d’Aitor Egurrola, el capità de l’equip, que segueix sumant trofeus al seu palmarès. El porter català, de 35 anys, seguirà defensant la porteria blaugrana fins al 2017 i, si l’equip segueix el seu camí guanyador, es convertirà en el jugador amb més títols de la secció. Actualment en té 56 i es troba a dos de Beto Borregán. I això no és tot. El ‘pop’ es va convertir en el segon jugador de la història del Barça –el primer va ser Sergi Centell- en aconseguir 10 Copes d’Europa, una fita única a l’esport i que eleva el porter a una categoria única. Aquesta Lliga Europea, disputada a Bassano, va ser la 21a de la secció blaugrana, la més llorejada a nivell europeu de tot el Club.

El mateix bloc

A principi del curs 2014/15, després de guanyar el doblet, el cos tècnic va decidir mantenir els 10 jugadors que van formar part de l’equip la temporada 2013/14. Va ser una aposta arriscada, quan al món de l’esport sempre hi ha canvis, però que ha estat 100% exitosa, ja que els títols van arribar, es va repetir Lliga i Champions i es van aconseguir la Supercopa i la Copa Intercontinental. Per tant, el fet de continuar amb el mateix bloc  va ser clau en una temporada que els jugadors van demostrar seguir tenint fam de títols.