Els penals van condemnar el Barça a la Lliga Europea.

L’eliminació de la Lliga Europea va ser possiblement el moment més dur de la temporada 2012/13 per al Barça d’hoquei patins, que va caure amb el cap ben alt. Possiblement en la competició més regular de totes, l’equip va ser eliminat de forma cruel pel Benfica a les semifinals de la Final Four de Porto.

Els homes de Ricard Muñoz es van avançar tres vegades en el marcador, però els lusitans van anar eixugant el marge. A l’últim minut s’hi va arribar amb 4-3 i un gol de l’exblaugrana Carlos López va portar el matx a la pròrroga. Sense més dianes, el finalista es decidiria a la tanda de penals i aquí el Benfica tindria més sort. El Barça havia de tornar a casa amb regust amarg.

Uns quarts per recordar

Finalitzava així un paper meritori dels culers a la màxima competició continental. Havia començat sent líder d’un grup força exigent, amb Igualada, Candelaria i Quevert. Als quarts va eliminar al vigent campió, el Liceo. Després d’un empat a Galícia (2-2), el Barça es va classificar guanyant 5-3 a la tornada en un Palau desbocat. Finalment, l’equip cauria eliminat sense perdre ni un sol partit.