El Barça d'hoquei celebra la Lliga Europea / FOTO: GERMAN PARGA

El Barça d'hoquei celebra la Lliga Europea / FOTO: GERMAN PARGA

Aitor Egurrola tindria l’honor d’aixecar la seva novena Copa d’Europa, la primera com a capità. Va fer-ho al Palau, davant l’alegria de 4.756 espectadors, després de superar el Porto a la gran final (3-1). L’èxit europeu va ser la cirereta del pastís a una temporada de somni. Els de Ricard Muñoz van signar un gran paper a la màxima competició continental i van recuperar la corona europea després de tres anys sense aconseguir-ho.

Els blaugranes van tancar la primera fase com a líders del Grup D. El Herringen alemany i el Viareggio italià no van poder fer res davant la superioritat del Barça però el Porto sí que va donar un cop d’atenció als de Muñoz. Els blaugranes van perdre a Portugal (6-2) però van ser capaços de rescabalar-se en un magnífic duel contra els portuguesos al Palau, en la darrera jornada d’aquesta fase de grups (7-0).

La Final Four somniada

L’eliminatòria de quarts de final emparellaria el Barça amb el Valongo portuguès, un rival desconegut per al gran públic però amb molt de potencial. Els de Ricard Muñoz encarrilarien la classificació a l’anada (2-3) i la sentenciarien al Palau (7-1), la seu de la futura Final Four.

El cap de setmana del 3 i 4 de maig del 2013 va ser històric. El Barça, el Benfica, el Porto i el Moritz Vendrell lluitarien per proclamar-se campions d’Europa a Barcelona. Els blaugranes van desfer-se del Benfica, vigent campió, a les semifinals (3-2) i es van tornar a topar amb el Porto a la final. Les dianes de Marc Torra (2) i Xavi Barroso van fer inútil el gol d’Hélder Nunes i l’hoquei patins blaugrana tornaria a ser el rei d’Europa. La 20a Lliga Europea de la història de la secció era una realitat.