Egurolla i Ricard Muñoz, arribant a Barcelona amb la Lliga Europea / VÍCTOR SALGADO-FCB

El Barça d’hoquei patins va aconseguir el curs 2014/15 la 21a Lliga Europea de la secció, la segona consecutiva per als homes de Ricard Muñoz. Va ser el quart títol d’una temporada molt exitosa. Si només parlem en clau de la Lliga Europea, els catalans no van perdre en cap partit i el seu balanç va ser de 9 victòries –seguides- i d’un empat en el primer partit de la competició continental al Palau Blaugrana.

Lligueta impecable

I és que el Barça va començar el nou curs europeu amb un empat a 1 al Palau contra el Benfica portuguès, un dels equips més forts de la competició. En el segon partit europeu el Barça va viatjar a Quévert i es va endur el triomf per un contundent 0-7, mentre que en el tercer partit de la Lliga Regular, contra el Bassano, els de Muñoz es van imposar per 3-6, el mateix resultat obtingut a Barcelona, però a l’inversa (6-3). A la cinquena jornada de la primera fase tocava visitar Lisboa per jugar-se el primer lloc amb el Benfica. El resultat va ser molt positiu amb l’1-3 aconseguit i es va tancar la Lligueta amb un triomf per 9-2 contra el Quévert.

Contundents en els quarts

En els quarts de final el rival era el Valdagno italià, que havia quedat segon en un grup molt complicat i que era molt perillós a nivell ofensiu. Però en el primer partit al Palalido de Valdagno els blaugranes es van avançar amb dos gols de Gual en els primers minuts i van vèncer per 2-6. A Barcelona, a la tornada, els catalans van guanyar per 8-5 i es van classificar per a la Final Four, que es disputaria a Bassano tot i que l’amfitrió era el Hockey Breganze.

F4 amb color blaugrana

I a primers de maig va arribar la Final Four i una nova oportunitat d’aconseguir el títol. El Barça, el Breganze italià, el Vic i el Porto eren els quatre millors equips de la temporada i s’havien d’enfrontar entre ells per aconseguir la Lliga Europea. El Vic va superar el Porto en la primera semifinal, amb patiment, i el Barça va ser molt contundent contra el Breganze amb una victòria per 5-1. A la final catalana, tot i que el Barça es va situar 4-1, el Vic no ho va posar gens fàcil amb el 4-3 final però la Lliga Europea tornava a tenir color blaugrana i, com en el 2007, el Barça es proclamava campió al PalaSind de Bassano, que va presentar un gran ambient amb més de 3.000 espectadors.