El passadís dels campions de l'OK Lliga, a la pista del CP Vic / VÍCTOR SALGADO - FCB

La 26a Lliga de la secció d’hoquei patins serà recordada pel rècord de punts. I és que els homes de Ricard Muñoz van aconseguir 28 victòries, van empatar un partit i tan sols en va perdre un altre. Això va suposar sumar un total de 85 punts i superar l’anterior gran registre que també era del Barça, com eren els 83 punts assolits el curs 2004/05 i 2006/07 amb Figueroa i Paüls a la banqueta. Va ser una Lliga, tot i la gran puntuació final, molt competida i que no es va decidir fins a la jornada 27, quan el Barça va superar el Liceo al Palau per 7-4 i a la jornada següent l’equip gallec va caure a casa seva contra el Reus i això va suposar el títol per als blaugranes.

La Lliga, a l’autobús

Una de les anècdotes de la Lliga va ser que els blaugranes es van proclamar campions durant el seu viatge cap a Vic, on havien de jugar un dissabte a la tarda. El seu màxim rival i perseguidor, el Liceo, va disputar abans el seu partit i a mig camí, els blaugranes es van assabentar que els gallecs havien caigut 4-5 contra el Reus i això els proclamava campions. Aitor Egurrola reconeixia que mai havia guanyat cap de les 15 Lligues mentre viatjava cap a un partit i l’autobus d’anada cap a Vic va ser, durant uns minuts, una festa. L’eufòria es va haver de controlar perquè al cap d’una hora el CP Vic esperava per disputar un partit en el qual els blaugranes es van imposar per 1-3.

Trajectòria immaculada

Les onze primeres jornades del Barça a la Lliga es van comptar per victòries. Amb 33 punts tocava viatjar a La Corunya, on esperava el Liceo. En el partit a Riazor els blaugranes van patir de valent i van aconseguir un punt vital amb un gol de falta directa de Raül Marín a falta de sis segons per acabar. En aquell moment el punt era més que valuós. Amb el pas de les jornades, vital. I és que fins a la jornada 19, a la pista del Voltregà, el Barça no va conèixer la derrota. Va ser per 1-0 i en un partit en el qual els blaugranes van patir. Però van aprendre de la derrota, ja que des d’aquell partit i fins al final de Lliga, van guanyar els 11 partits que restaven, igualant la millor ratxa de la temporada. El Liceo no va poder seguir el ritme, el cos a cos, amb els blaugranes, i el títol es va tenyir de color blaugrana per segona temporada consecutiva i amb un rècord per a la història de 85 punts.