Ple de victòries en les visites del Veszprém

Ple de victòries en les visites del Veszprém

Els duels contra el conjunt hongarès, rival aquest dissabte a la Champions, són un clàssic a Europa des de la dècada dels 90, i en els vuit partits disputats al Palau Blaugrana el triomf sempre ha estat culer

El Barça Lassa rep aquest dissabte el Telekom Veszprém HC al Palau Blaugrana (18:00 hores) en la segona jornada de la VELUX EHF Champions League. Un duel entre candidats a ser a Colònia i un clàssic d’Europa en els últims anys. Els primers enfrontaments es remunten al 1986, quan l’equip hongarès es denominava VAEV Epitök i van ser rivals del Barça a les semifinals de la Recopa, amb derrota a l’anada (27-25) i victòria clara a la tornada (29.19). Des d’aleshores, és un duel que s’ha convertit en un clàssic a la màxima competició europea, i amb el balanç favorable als blaugranes.

El bagatge històric en els partits contra el Veszprém és de 13 victòries culers, un empat i cinc derrotes per al Barça. Els partits han estat habituals des del 1998, i s’han donat en diferents fases de la Champions: fases de grups, eliminatòries i Final Fours.

Després d’un any sense coincidir, culers i hongaresos es retroben aquesta temporada al grup A de la Champions League, i el primer arriba ben aviat, a la segona jornada al Palau Blaugrana. Les dades al feu culer mostren un domini històric: el Veszprém mai ha guanyat al Palau.

Cap victòria visitant al Palau

El conjunt hongarès ha visitat vuit vegades Barcelona, i en totes vuit ocasions han marxat amb les butxaques buides. Després d’aquell primer precedent a la Recopa, el partit es va reeditar als quarts de final en dues temporades consecutives, la 1997/98 i 1998/99. En totes dues ocasions el Barça va certificar la classificació amb victòries al Palau en les tornades.

Un curs després, tots dos equips van coincidir al grup D, i el Barça va guanyar el Palau per 25-21, i uns anys més tard (2002/03) el duel es va donar als vuitens de final, amb triomf a casa 33-29 i remuntada hongaresa a la tornada. Els quarts de final, de nou, va creuar els dos equips el curs 2009/10 i el Barça es va classificar amb dues victòries a Barcelona i Veszprém. La temporada 2010/11 als vuitens i la 2016/17 a la fase de grups es van tornar a creuar, en els dos casos amb triomf culer al Palau (28-21 i 26-23).

A més, tots dos equips han jugat tres partits en diferents Final Fours de Colònia. En la del 2014, el Barça es va adjudicar el tercer lloc en la final de consolació (26-25), i un any més tard, a la gran final, els blaugranes van aixecar el títol en superar el Veszprém per 28-23. El record més recent és a la F4 del 2017, en què de nou amb el tercer i quart lloc en joc, el Veszprém es va imposar 34-30.

El Palau tornarà a viure un clàssic Barça – Veszprém, el dissabte a les 18 hores, amb l’objectiu de mantenir la història de les visites del conjunt hongarès a Barcelona, per així sumar el primer triomf del curs a Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut