La història, a favor del Barça Lassa

La història, a favor del Barça Lassa

Els blaugrana han disputat dues eliminatòries de vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Montpeller, i sempre s’han classificat tot i perdre el duel d’anada a França

El Barça Lassa s’enfronta aquest diumenge al Montpeller, líder de la Lliga francesa, en l’anada de vuitens de final de la VELUX EHF Champions League, i ho fa amb els precedents històrics a favor. I és que culers i francesos no és la primera vegada que es creuen en aquesta ronda de la competició europea. En dues ocasions més es van jugar el bitllet per als quarts, i en totes dues es va classificar el conjunt català.

Abans d’enfrontar-se en eliminatòries, el Montpeller va coincidir amb el Barça en la fase de grups del curs 2000/01, amb empat a terres franceses (25-25) i àmplia victòria local a Barcelona  (24-17). Uns anys més tard, la temporada 2006/07, arribaria el primer enfrontament a doble partit. En l’anada, els culers van caure 28-25 i van haver de remuntar l’encreuament al Palau, on van guanyar per 29-23. Cinc cursos després es repetiria la història. De nou, a Montpeller el triomf va ser local (30-28), però en la tornada el Barça va golejar per capgirar l’eliminatòria (36-20). Així doncs, en totes dues ocasions els blaugrana van haver de remuntar l’eliminatòria al Palau.

Per trobar l’últim precedent entre Barça Lassa i Montpeller no cal anar gaire lluny. Va ser fa dues temporada (2015/16) en la fase de grups europea, en aquest cas amb doble triomf català. Primer, al Palau, el conjunt de Xavi Pascual es va imposar per 37-27, i a Montpeller van repetir victòria per 23-31. Un total de vuit enfrontaments entre tots dos equips, amb cinc victòries del Barça, un empat i dues derrotes.

El Montpeller, però, ha crescut com a equip en les últimes temporada, tal com destacaven els jugadors francesos del Barça Lassa uns dies abans del duel, i lideren la Lliga francesa amb autoritat per davant del PSG i del Nantes. “Serà un partit molt equilibrat”, deia Xavi Pascual abans de viatjar cap a França.

A les 17 hores d’aquest diumenge arribarà el primer assalt al René Bougnol de Montpeller. En joc, l’accés als quarts de final, on el Barça Lassa sempre ha estat des que la Champions es disputa en el format actual (2009/10).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut