El Barça Lassa jugarà la Superglobe del 25 al 28 d’agost

El Barça Lassa jugarà la Superglobe del 25 al 28 d’agost

L’equip de Xavi Pascual ha estat convidat per l’IHF i disputarà, per quarta vegada en la història, el Mundial de Clubs d’handbol; jugarà els quarts de final contra l’Esperance de Tunísia

El FC Barcelona Lassa d’handbol serà a Doha (Qatar) del 25 al 28 d’agost per jugar la Superglobe, el Mundial de Clubs d’handbol, per quarta vegada en la seva historia. La International Handball Federation (IHF) ha cursat la invitació al club blaugrana, que buscarà el tercer títol mundial. A més, ha quedat definit el quadre de la competició, i l’equip de Xavi Pascual es jugarà l’accés a les semifinals contra l’Esperance Sportive de Tunísia.

Els vuit participants

Vuit equips es disputaran el títol de la Superglobe al Qatar del 25 al 28 del proper mes d’agost. El Füchse Berlín, vigent campió de la competició; el Vardar macedoni, campió d’Europa, i el FC Barcelona Lassa seran els participants europeus. El campió africà, l’Esperance Sportive de Tunísia; el campió d’Àsia, el Naft-O-Gas-Gachsaran iranià; el Sydney University, com a campió d’Oceania; el Pinheiros del Brasil, com a campió d’Amèrica, i l’Al Saad qatarià, com a equip convidat, completen el quadre.

El sistema de competició

A les darreres edicions, el sistema de competició de la Superglobe ha sofert canvis. Anteriorment els equips es dividien en dos grups de quatre i jugaven en format lliga, accedint els dos primers a les semifinals. Però actualment el torneig es disputa en format d’eliminatòries. El dia 25 tindran lloc els quarts de final, en què el Barça Lassa jugarà contra l’Esperance Sportive tunisià. En cas de classificació, el dia següent s’enfrontarà amb el guanyador de l’eliminatòria que enfrontarà el Vardar i el Naft-O-Gas-Gachsaran. Després d’un dia de descans, el 28 d’agost es disputarà la final.

Dues vegades campions

El FC Barcelona Lassa s’ha proclamat dues vegades campió del món de clubs d’handbol en les tres vegades que ha participat en la competició. El debut a la Superglobe va tenir lloc l’any 2013, quan els blaugrana van guanyar per 27-25 l’Hamburg alemany. D’aquesta manera, el Barça aixecava el trofeu per primera vegada en la història de la secció. La següent temporada els blaugrana van repetir títol en superar per 34-26 l’Al-Saad del Qatar.

En la tercera participació, l’any 2015, els culers van caure a les semifinals davant el Füchse Berlín per un ajustat 26 a 25, i van acabar la competició en la tercera posició en guanyar la final de consolació, per 30 a 20, al Sydney University.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut