Kristianstad – Barça Lassa: Triomf sòlid des de la defensa (21-26)

El conjunt blaugrana tanca els desplaçaments de la fase de grups de la Champions amb una bona victòria que el situa segon provisionalment, a l’espera del partit entre el Nantes i el Vardar d’aquest diumenge

El Barça Lassa d’handbol ha superat aquest dissabte el Kristianstad (21-26) a domicili en una bona actuació coral, tot i que també han destacat Aleix Gómez, Syprzak i Dika Mem en atac i Gonzalo Pérez de Vargas sota pals.

El Barça Lassa afrontava l’últim desplaçament de la fase de grups a Suècia. No seria un partit senzill, tot i un gran inici amb cinc gols consecutius als primers minuts. Una bona carta de presentació per encarar el matx de la millor manera. Tot i això, ha s’ha despertat el conjunt local amb intensitat i ha començat a dificultar els atacs blaugrana. Costaria trobar més espais per llançar a porteria i els de Pascual haurien de tenir paciència per madurar les accions ofensives, i en aquest moment l’equip local ha pogut retallar diferències al marcador.

Tot i que el Kristianstad ha estat capaç d’apropar-se als culers, l’equip de Xavi Pascual ha fet un gran treball en defensa per dificultar els atacs locals. També, en part, per les grans aturades de Gonzalo Pérez de Vargas. Així ho mostrava el marcador abans del descans (8-11, min 30). La represa ha començat igual que la primera meitat, amb un Barça que ha estat capaç de marcar cinc gols de manera consecutiva per tornar a agafar un avantatge clar (8-16, min 35). Li costaria molt al Kristianstad trobar la porteria de De Vargas durant la segona meitat, i el Barça trauria el seu potencial ofensiu, sobretot al contracop, per començar a sentenciar el matx.

Estava sent una actuació coral brillant, tot i que Aleix Gómez estava infal·lible des de l’extrem, juntament amb Syprzak i Dika Mem. L’11-23 als 20 minuts de la segona meitat reflectia la superioritat barcelonista en totes les facetes del joc. I és que defensivament els culers eren un mur amb una defensa molt sòlida que dificultaria als suecs fer llançaments. A més, quan aquests trobaven espai per llançar topaven amb un Gonzalo Pérez de Vargas imperial –51% d’aturades.

El partit no tindria més història, i el triomf (21-26) permet al Barça situar-se segon a la classificació de manera provisional a l’espera del duel d’aquest diumenge entre el Nantes i el Vardar. Una derrota del conjunt francès permetria als culers dependre de si mateixos en l’última jornada al Palau Blaugrana per mantenir la segona plaça.