Barça Lassa – Fraikin BM Granollers: Final d’una ratxa històrica (28-29)

Els blaugranes cauen en el derbi després d’un final ajustat, i trenquen així una ratxa de llegenda d’imbatibilitat en Lliga que ha durat 146 partits

Punt final a una ratxa de partits imbatuts que passarà a la història. El Barça Lassa no s’ha pogut emportar la victòria del derbi català en el que ha estat un partit d’handbol vibrant que s’ha acabat enduent el Fraikin Granollers (28-29). La derrota trenca una ratxa d’imbatibilitat de 146 partits de Lliga, un fet mai vist anteriorment i que deixa una marca a la història de la competició domèstica que serà molt difícil de superar. Els blaugranes no perdien un partit al Palau Blaugrana des de l’any 2012.

Els dos conjunts han saltat a la pista amb la convicció d’emportar-se la victòria. Els primers minuts han estat de domini blaugrana, ja que els culers han començat amb una gran intensitat i liderant el marcador. Però el Granollers no ha trigat a revertir la situació, i quan s’havien disputat deu minuts ha aconseguit col·locar-se per davant al marcador (8-9). Als barcelonistes els ha costat desplegar el seu joc volàtil, en part per una bona defensa visitant que, juntament amb l’encert ofensiu del pivot Figueras –7 gols–, ha permès als vallesans augmentar l’avantatge fins al 13-17 amb el qual s’ha arribat al descans.

Reacció insuficient

El pas per vestidors ha esperonat els homes de Xavi Pascual, que han augmentat la intensitat i han aconseguit implantar el seu ritme. La bona actuació de Pérez de Vargas, que ha entrat al descans per defensar la porteria, juntament amb una defensa molt ordenada, creava problemes a l’atac vallesà, cosa que ha permès al conjunt barcelonista igualar el duel un cop s’havien disputat deu minuts de la represa.

Final d’infart

Passaven els minuts i la igualtat es mantenia a l’electrònic. El Barça Lassa ha obtingut una renda de dos gols, però dos contracops dels visitants han tornat a igualar el duel a l’equador de la segona meitat. Amb dos minuts per disputar-se, el Granollers dominava per dos gols, però dues dianes de Valero Rivera, la segona des del punt de penal quan faltaven deu segons, han igualat el derbi. Però un gol de Bernatonis a l’últim sospir de l’enfrontament ha donat la victòria al conjunt vallesà, i ha trencat d’aquesta manera una ratxa llegendària de l’handbol blaugrana i de la competició.