Recoletas Atlètic Valladolid – FC Barcelona Lassa: Victòria contundent per seguir invictes a la Lliga (25-38)

Els homes de Xavi Pascual no han donat facilitats a un bon Valladolid i han aconseguit dos punts més en una setmana molt exigent per als blaugranes

Enmig dels dos duels que decidiran si el FCB Lassa acaba com a primer de grup de la VELUX EHF Champions, els blaugranes han visitat la sempre complicada pista de l’Atlètic Valladolid. Ni Xavi Pascual ni cap dels seus homes es refiaven d’un desplaçament que no ha reflectit la diferència a la taula entre els dos conjunts. L’inici, com era de preveure, s’ha convertit en un intercanvi de cops que ha afavorit l’equip entrenat per Ignacio González. Víctor Rodríguez, molt inspirat des del lateral (quatre gols a la primera meitat), ha liderat l’atac del conjunt castellà. La igualada ha durat tot just 10 minuts; el temps que ha transcorregut fins que els blaugranes han començat a fer circular la pilota amb rapidesa, trobant espais lliures als seus extrems que ni Ariño ni Saubich han desaprofitat.

Un plus més d’intensitat defensiva ha permès els homes de Xavi Pascual deixar el seu rival durant més de cinc minuts sense veure porteria. En aquest temps, un parcial de 0-4 (del 6-4 al 6-9) ha assentat les bases de la victòria final. Els blaugranes han destacat per l’efectivitat i per la seva productivitat quan el marcador es començava a ampliar, evitant que els locals portessin el partit a una segona meitat més igualada. Dos gols de Lazarov i un de Syprzak han situat el 12-16 (màxim avantatge blaugrana) al descans. El jugador polonès ha aprofitat molt bé els minuts dels que ha disposat, trobant espais per darrere de la defensa local des de la línia de pivot.

A la segona meitat, el FCB Lassa no ha abaixat el peu de l’accelerador i ha aconseguit la victòria número 112 a la Lliga de forma consecutiva. Gonzalo -amb les seves aturades-, Valero Rivera i Saubich –amb 6 gols cadascú- han liderat uns segons 30 minuts de clar color blaugrana, que ha ampliat l’avantatge fins al 25–38 final tot i que el talent de Daniel Dujshebaev i el canell de l’exblaugrana Fernando Hernández han evitat que la diferencia fos encara més gran. Aquest dissabte, el conjunt de Xavi Pascual es juga el lideratge de la màxima competició europea davant el Wisla –a les 20.00 hores, al Palau Blaugrana.