La Dinamarca de Noddesbo i Andersson guanya la medalla d’or a Rio (28-26)

Cedric Sorhaindo i Timothey N’Guessan, per França, es queden amb la medalla de plata després d’una final molt disputada

Els jugadors danesos del FC Barcelona d’handbol Jesper Noddesbo i Lasse Anderson s’han sumat a la llista de blaugranes que guanyen una medalla d’or als Jocs Olímpics de Rio. Ho han fet amb la selecció de Dinamarca guanyant en una final molt disputada (28-26) contra la França dels també blaugranes Cedric Sorhaindo i N’Guessan.

El partit ha estat molt equilibrat des del principi. Durant el primer quart d’hora de la primera part, França s’ha trobat amb el dilema que l’acompanyaria durant tot l'enfrontament: com parar els atacs dels danesos sense perdre capacitat ofensiva. Tot així, han pogut arribar al descans amb un resultat molt ajustat a favor seu (16-14). A la segona meitat els francesos no han pogut resistir l’envestida danesa, malgrat que els blaugranes Sorhaindo i N’Guessan han pogut contribuir a augmentar el marcador del seu equip amb un gol cadascun.

Pel que fa a Dinamarca, ha sabut interpretar en tot moment el ritme del partit i ha jugat coherentment amb el temps. El blaugrana Lasse Andersson no ha participat en la final. El seu company d’equip Noddesbo ha tingut algunes ocasions per sumar un gol al marcador, però no ha estat afortunat, tot i que ha fet una bona actuació durant tot el duel.

D’aquesta manera, els danesos Noddesbo i Andersson han aconseguit la medalla d’or davant la vigent campiona olímpica, la França de Sorhaindo i N’Guessan, que ha intentat sense èxit defensar la seva hegemonia a la categoria d’handbol i suma la primera plata.