Els set magnífics del Barça d’handbol

Els set magnífics del Barça d’handbol

Sis jugadors i el tècnic Xavi Pascual són els que han format part de totes les plantilles que han aconseguit les 100 victòries seguides a la Lliga

El Barça d’handbol no para de sumar registres històrics. Dissabte, davant el BM Sinfín de Santander, va aconseguir el triomf número 100 de manera consecutiva a la Lliga, una xifra històrica dins de l’handbol mundial. Aquesta ratxa es va iniciar a la darrera jornada de Lliga 2012/13. Repassem ara els jugadors que han format part d’aquestes cinc temporades.

Tres jugadors de la base

Entre els sis jugadors que han format part d’aquesta fita n’hi ha tres que han crescut a l’handbol formatiu blaugrana.

El capità Víctor Tomás, el lateral Viran Morros i l’extrem Aitor Ariño van ser jugadors de les categories de formació del FC Barcelona i ja estaven presents en el moment de començar la ratxa de triomfs.

Tres veterans a la plantilla

Cedric Sorhaindo, Raúl Entrerríos i Jesper Noddesbo són els tres jugadors que completen els sis que han estat presents en totes les temporades de la ratxa.

Cedric Sorhaindo va arribar a Barcelona des del Tolosa la temporada 2010/11. Sorhaindo és un dels referents al pivot tant en tasques ofensives com defensives, lloc que també ocupa amb la selecció francesa.

El central blaugrana Raúl Entrerríos, des de la seva arribada a Barcelona la temporada 2010/11, és un dels homes que fa més temps que lideren l’atac blaugrana. L’asturià també lidera l’atac de la selecció estatal, de la qual és capità.

El més veterà d’aquests tres jugadors vestint la samarreta blaugrana és el pivot Jesper Noddesbo. Va fitxar pel FC Barcelona la temporada 2007/08 del Kolding danès, i la seva capacitat de marcar gols impossibles ha meravellat el Palau Blaugrana. El danès va assolir l’or olímpic a Rio 2016 amb la seva selecció.

El director d’orquestra

La batuta que ha dirigit el Barça d’handbol durant tot el temps del rècord no ha estat un altre que Xavi Pascual. Sota la seva tutela els blaugranes ha protagonitzat aquest moment històric.

Pascual, des de la seva arribada a la banqueta del FC Barcelona l’any 2009, ha assolit sis Lligues seguides i dues Champions (2011 i 2014).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut