Telekom Veszprém – FC Barcelona: Victòria per continuar liderant a Europa (22-25)

Els blaugranes guanyen en una pista molt complicada amb un Ristovski immens i Rivera com a màxim golejador amb cinc dianes

Dos mesos després de l’aturada de la VELUX EHF CHAMPIONS LEAGUE per la disputa del Campionat del Món de Seleccions, el Barça Lassa continua mostrant una trajectòria impecable. El desplaçament a la pista del vigent subcampió d’Europa augurava una tarda complicada per al conjunt català, però la pressió ha motivat els homes de Xavi Pascual. Amb un Ristovski destacadíssim, el Barça ha assaltat el Veszprém Arena, un fortí inexpugnable, ja que fins al moment només el PSG –i per un gol de diferència– havia estat capaç de guanyar-hi.

El conjunt blaugrana arribava al partit havent guanyat els últims tres enfrontaments davant el conjunt d’Hongria, i en el duel d’anada els barcelonistes es van imposar al Palau per 26 a 23. Xavi Pascual ha comptat amb tots els jugadors per afrontar el matx, a excepció de Joan Saubich. La principal novetat ha estat Wael Jallouz, reservat en el partit de Lliga Asobal davant el Guadalajara.

Partit marcat per la defensa

El Telekom Veszprém ha posat les coses molt difícils als de Xavi Pascual. Els primers compassos del partit han estat marcats per la intensitat defensiva i els constants contraatacs de l’equip hongarès. Al minut 17 de la primera meitat s’ha obert una escletxa al marcador a favor dels locals (9-6, minut 17). Tot i això, el Barça Lassa no ha perdut la cara al duel i ha continuat desplegant el seu joc fins que ha acabat aconseguint retallar dos gols ràpidament (9-8, minut 19), traient rendiment d’una exclusió del rival.

Les defenses 6:0 han estat les protagonistes del matx. L’equip entrenat per Xavi Pascual s’ha trobat davant una de les millors defenses de la competició, però l’ha contrarestat oferint una versió defensiva molt sòlida i desplegant tot un ventall de recursos ofensius. Els catalans han jugat amb l’anada i tornada dels extrems, intercanviant posicions entre Valero Rivera i Victor Tomàs. La mobilitat com a recurs ofensiu ha estat molt efectiva. El capità blaugrana, Victor Tomàs, i Dika Mem a porteria buida han permès als culers tornar a empatar (12-12, minut 27) des del 2-2 inicial. La defensa individual, sense pràcticament ajudes, ha estat un dels punts febles del conjunt hongarès que el Barça ha sabut castigar.

L’encert de Gonzalo Pérez de Vargas –26% d’encert, cinc parades incloent-hi un penal als primers 30 minuts– ha estat fonamental per mantenir els barcelonistes dins el partit. Tot i això, a la segona meitat Pascual ha donat entrada a Ristovski, que s’ha convertit en l’home del partit.

Ristovski, l’heroi blaugrana

El porter macedoni ha entrat a la segona meitat per defensar la porteria catalana. Les seves intervencions en moments decisius i el mur defensiu han estat clau per assegurar la victòria i impedir que el rival retallés la distància al marcador. Al minut 38, el macedoni ha aturat un penal que ha estat precedit per un altre a favor del Barça (16-16, minut 38), que ha suposat el tercer gol de Valero Rivera.

Lazarov, al minut 51, ha avançat el Barça per segona vegada (17-18, minut 42) després de l’1-2 inicial. A falta de 13 minuts per al final, Valero Rivera ha marcat des dels set metres (18-21 minut 46), moment clau en què els hongaresos no han pogut tornar a abaixar la renda de tres gols fins a falta de 90 segons per al final.

La victòria del Barça Lassa en una de les pistes més complicades d’Europa el duu a ser líder del grup amb 18 punts. El Barça ha comptat amb 11 internacionals presents al Mundial de França, però les rotacions han evitat el desgast.

A falta de quatre jornades per finalitzar la fase de classificació, els culers continuen amb pas ferm en l’objectiu d’acabar com a primers de grup i evitar la ronda de vuitens. La propera jornada europea es disputarà dijous, 16 de febrer, a la pista del Kadetten suís.