FC Barcelona Lassa – Bada Osca: Una altra Lliga perfecta (30-29)

Els blaugranes han completat el quart ple de victòries consecutiu a la Lliga Asobal amb un treballat triomf contra l’equip aragonès

La tarda del comiat del Palau Blaugrana a Jesper Noddesbo i Kiril Lazarov no es podia tancar d’una altra manera que amb una nova victòria de l’equip de Xavi Pascual a la Lliga Asobal. Un triomf que serveix per culminar el quart campionat consecutiu de l’equip amb un ple de punts i per tancar la temporada amb la victòria número 121 de manera consecutiva. Però s’ha hagut de suar de valent, ja que el Bada Osca, setè classificat, ha dominat el marcador durant la major part dels minuts i no ha estat fins al tram final que la qualitat dels blaugranes s’ha acabat imposant (30-29).

El partit ha començat amb un 0-3 de sortida per a l’Osca, que s’ha mostrat molt efectiu de cara a la porteria defensada per Borko Ristovski. Després del 2-5, el Barça Lassa ha tirat del contracop per tornar el parcial al seu rival i posar les taules al marcador (5-5). Un gol d’Aitor Ariño, la seva diana número 400 a la Lliga Asobal, ha posat els catalans per primer cop per davant (10-9). Tanmateix, l’estira-i-arronsa entre els dos equips ha durat fins al descans, en què el resultat ha reflectit un 15-16 favorable als visitants.

El que ja s’intuïa a la primera meitat s’ha confirmat a l’inici de la segona: el Barça hauria de treballar, i molt, per endur-se el partit davant d’un conjunt aragonès molt motivat. Just començar, l’Osca ha marcat el 15-17, i els barcelonistes han anat a remolc durant molts minuts. El punt d’inflexió ha arribat amb el 22-25 al marcador, quan un parcial de 3-0 ha igualat l’electrònic. Però per veure els de Xavi Pascual manant de nou s’ha hagut d’esperar fins a un altre gol d’Ariño (28-27, min 53), mentre que el desenllaç final s’ha conegut al darrer minut de joc, quan Entrerríos ha fet el 30-29 i l’Osca ha desaprofitat l’última possessió.

La tarda havia començat amb l’homenatge a Noddesbo i Lazarov, i ha acabat de la mateixa manera, amb els dos jugadors mantejats pels seus companys per celebrar una altra Lliga Asobal perfecta. Ara ja sí, tots els ulls posats a Colònia, on el Barça Lassa disputarà la Final Four de la Champions League.