Liberbank Ciudad Encantada- FC Barcelona Lassa: Saber patir per vèncer (23-27)

Els de Xavi Pascual continuen sense perdre a l’Asobal després d’endur-se dos punts treballats del Pavelló Municipal El Sargal

Es preveia un partit dur a la pista del Liberbank Ciudad Encantada, i així ha estat. El FC Barcelona Lassa handbol ha aconseguit sumar la seva victòria número 110 de manera consecutiva a l’Asobal, no sense haver de suar i treballar de valent (23-27). Perquè els de Xavi Pascual han aconseguit els dos punts, però han hagut de fer front a un partit intens i ràpid, amb pocs moments de pausa, amb un Ciudad Encantada que els ha exigit molt, defensant amb intensitat, sent efectius i sense donar una pilota per perduda. Tot això ha fet que el partit no es trenqués fins als últims minuts, malgrat que els blaugranes pràcticament sempre han anat per davant en el marcador

La principal explicació ha estat la intensitat dels de Conca, que han demostrat el perquè de la seva bona temporada. Amb el liderat ofensiu de Pablo Vainstein (7 gols) i l’encert del porter Kilian Ramírez (11 aturades de mèrit), els locals han aguantat bé un Barça que durant els primers 30 minuts ha aconseguit la màxima de +4 després d’un gol de Víctor Tomàs (8-12, min 23).

L’inici del segon període (11-14, descans) no ha canviat gaire el signe del partit, ja que els catalans han tornat a tenir problemes en l’efectivitat, especialment per les bones accions del porter del Ciudad Encantada. El millor exemple, les dues aturades consecutives que ha fet en una acció de Sorhaindo (min 33) i en un 7 metres de Lazarov (min 35). Tot això ha permès que un gol, també des dels set metres, de Pablo Vainstein hagi retallat diferències (14-15, min 38), mentre que Thiago Alves ha pogut empatar el partit (16-16, min 40).

El pas dels minuts, però, ha actuat una mica més a favor d’un Barça acostumat a l’exigència. Andersson, Syprzak i Ariño, en un esprint, han posat el 17-20 (min 45) i, malgrat que els de Lidio Jiménez s’hi han tornat a acostar (19-20, 49), de nou Víctor Tomás ha posat el +4 (22-26, min 55), després d’un període de més consistència defensiva.

El resultat, ara sí, ha encarrilat el triomf. També perquè el cansament ha fet mal als locals, que han vist com un gol de Dika Mem (23-27, min 59) ha tancat el partit corresponent a la jornada 19 de la Lliga Loterías Asobal.