BM Granollers – FC Barcelona Lassa: Retorn a la competició amb victòria (20-31)

Els homes de Xavi Pascual han superat amb contundència als granollerins en el que ha estat el primer partit blaugrana en aquest 2017, després de l’aturada pel Mundial

Gran victòria del FC Barcelona Lassa a la pista del BM Granollers (20-31) en el retorn a la Liga Loterías Asobal, després de l’aturada pel Mundial. El conjunt blaugrana, tot i que 12 dels seus jugadors arribaven després de disputar el campionat del món, ha estat molt superior i s’ha endut un merescut triomf per iniciar el 2017 de la millor manera.

El partit ha començat amb tots dos equips molts parells, amb la falta de ritme habitual després de l’aturada i els compromisos amb les seleccions nacionals. Uns primers minuts de molta igualtat, amb els d Xavi Pascual avançant-se lleugerament al marcador, però amb poc protagonisme golejador per part de tots dos equips.

El mur Pérez de Vargas

La falta d’encert en atac ha estat contrarestada amb les grans accions defensives i, sobretot, les aturades de Pérez de Vargas. El porter blaugrana ha estat incommensurable, aturant pràcticament tot, inclòs un penal a Marc García. La solidesa defensiva de tots dos equips, amb bons blocatges de les defenses i bones parades dels porters ha estat el més destacat de la primera part.

El primer temps ha finalitzat amb molt pocs gols (6-11) i amb el treball defensiu dominant per damunt de l’ofensiu. Sorhaindo, Lazarov, Jallouz i N’Guessan, amb dos gols cadascú, han estat els més destacats en atac, mentre que Pérez de Vargas, amb 12 parades i un 67% d’encert, ha firmat un primer període d’ensomni sota pals.

Bona ratxa per distanciar-se

La segona part ha començat amb dos gols blaugrana i això ha provocat el canvi de sistema dels locals. Els de Carlos Viver han passat a jugar amb 7 homes a pista i sense porter als dos minuts de començar el segon temps, i els culers ho han aprofitat per, amb tres recuperacions seguides i marcant a porta buida, anar-se’n de deu gols al marcador (7-17).

El Granollers, però, no ha llençat la tovallola i amb un gran parcial de 7-1, ha tornat a ficar-se dins del partit. Els culers, però, amb dos gols pràcticament seguits (un de Víctor Tomàs des de gairebé la seva pròpia porteria) han tornat a distanciar-se del marcador.

El segon període ha continuat avançant amb un estira i arronsa constant, amb el Granollers intentant apropar-se al marcador però amb els culers sense deixar-se intimidar i mantenint un bon coixí de gols. De fet, els culers han aconseguit tornar als 10 gols de diferència amb un 17-27 als 23 minuts de la segona meitat. Una màxima avantatge que ha estat presents els darrers compassos de partit, i que amb un gol d’Ariño (màxim golejador blaugrana del partit amb 5 dianes) a la darrera acció del matx, ha acabat sent d’11 gols amb un 20-31 al marcador.

Finalment, triomf contundent i molt treballat del Barça Lassa per tornar de la millor manera al ritme de competició en aquest 2017 i seguir liderant la classificació. Un partit on, com era normal després de l’aturada, ha costat ajustar-se en atac però un cop endollats, els culers han estat imparables.