Anaitasuna - Barça Lassa: Campions de la Supercopa Asobal (30-38)

El FC Barcelona Lassa ha aconseguit el primer títol de la temporada en vèncer per 30-38 l’Anaitasuna, el qual suposa la cinquena Supercopa d'Espanya consecutiva

El Barça Lassa ha guanyat l’Helvetia Anaitasuna per 30-38 i suma el primer títol de la temporada 2016/17. Amb aquesta victòria, l’equip blaugrana guanya la seva cinquena Supercopa Asobal consecutiva i es converteix en el primer equip a aconseguir-ho. En total, els blaugranes ja tenen 19 Supercopes de 31 edicions.

Amb aquest triomf, els homes de Xavi Pascual continuen la ratxa: han guanyat, de manera consecutiva, els darrers 15 títols d’àmbit domèstic (Lliga, Supercopa de Catalunya, Supercopa d’Espanya, Copa Asobal i Copa del Rei). Des de la temporada 2013/14 han aconseguit tots els títols domèstics possibles.

El partit ha començat de manera molt igualada i sense que cap dels dos equips s’escapés en el marcador. Només el Barça Lassa ha pogut agafar un mínim avantatge al final de la primera part i ha marxat al descans amb un 15-18. Ja a la segona meitat, el partit ha continuat amb la tònica de la primera, molta igualtat i disputa, fins que als últims cinc minuts els blaugranes han pogut escapar-se en el marcador i han acabat guanyant de vuit punts.

El conjunt navarrès, que arribava a la final després de ser subcampió de Copa la temporada passada (en què també va caure davant el Barça de Xavi Pascual), ha estat un digne rival, que ha obligat el conjunt blaugrana a lluitar fins al final. Tot i això, l’equip culer ha aconseguit superar l’amfitrió amb una bona actuació golejadora de Kiril Lazarov (màxim golejador de l’equip amb sis gols) i de Cedric Sorhaindo i Raúl Entrerríos, amb cinc gols cadascun. A més, també ha debutat una de les cares noves de la temporada, Timothey N’Guessan, que ha deixat molt bones sensacions.