Ademar Lleó - FC Barcelona Lassa: Triomf per acariciar el títol (27-28)

Una parada impressionant de Ristovski dóna la victòria als de Xavi Pascual en una pista on ningú havia estat capaç de guanyar en tota la temporada, i apropa als blaugrana a un sol punt de guanyar la setena Lliga consecutiva

El Barça Lassa ha guanyat aquest dissabte al feu -fins ara inexpugnable- de l’Ademar Lleó i es troba a un sol punt de fer-se amb el títol de la Lliga Asobal. Valero Rivera, amb 7 gols i 100% d’efectivitat en llançaments, i Ristovski, amb 10 parades i aturant el darrer llançament del partit amb 27-28 al marcador, han conduit el Barça Lassa a la 116a victòria consecutiva en Lliga. Així doncs, els de Xavi Pascual, amb constància i lluita, han estat capaços de guanyar en una pista on fins ara no ho havia fet ningú.

El tècnic blaugrana, Xavi Pascual, ja havia avisat de la importància de mantenir la concentració i d’oferir la millor versió per endur-se la victòria de Lleó. Dit i fet. Els blaugrana, conscients de la importància del matx, han sortit des del primer minut convençuts del seu objectiu: la victòria.

Els primers compassos del partit han estat marcats per la igualtat, amb un constant intercanvi de cops i una intensitat molt elevada. La bona defensa blaugrana ha provocat errors en l’atac local –cinc minuts sense anotar cap gol- i el Barça ha pogut gaudir del primer avantatge amb un parcial de 0-4 (3-6, min 10). Tot i l’elevat ritme de joc, els blaugrana no s’han precipitat i han controlat els tempos del partit. Així doncs, a través d’una defensa molt sòlida i un atac letal, s’ha arribat a la màxima diferència fins al moment amb el 7-12 al minut 20. Tot i algunes envestides de l’Ademar de Lleó, els culers han contingut l’atac local –nou minuts sense anotar-  i s’ha arribat a la mitja part amb 11-15.

Seguretat sota pals

La primera jugada de la segona meitat ha fet lluir Ristovski, que ha jugat un paper fonamental. El porter blaugrana s’ha mostrat infal·lible aturant llançaments en moments clau (10 parades) i ha guiat el Barça Lassa a la 150a victòria consecutiva en competicions domèstiques. Tot i això, el matx ha tingut emoció fins al final: l’Ademar s’ha tornat a connectar al partit situant el 24-25 al marcador a falta de sis minuts per al final. La igualtat no es trencaria més i així s’ha arribat al darrer minut del partit amb 27-28. Però l’experiència dels blaugrana en finals de tensió i una impressionant aturada de Ristovski en el darrer llançament del partit, han estat clau per endur-se els dos punts de Lleó.

Triomf amb rècords inclosos

La victòria ha tingut un sabor especial gràcies a que tres jugadors han aconseguit unes xifres espectaculars en la Lliga Asobal: Valero Rivera ha superat els 500 gols, Entrerríos ha disputat el partit 450 en Lliga i Viran Morros ha assolit els 400.

Un triomf o un empat en la següent jornada davant el Bidasoa d’Irun al Palau Blaugrana suposaria aixecar la 24a Lliga, la setena consecutiva. Així doncs, el proper dimarts 18 d’abril i a tant sols cinc dies del partit d’anada de quarts de final de la Champions davant el Kiel, el Barça Lassa podria proclamar-se campió davant la seva afició al Palau Blaugrana.