30 medalles olímpiques de l’handbol blaugrana

30 medalles olímpiques de l’handbol blaugrana

Amb els ors de Noddesbo i Andersson i les plates de Sorhaindo i N’Guessan, la secció d’handbol blaugrana és la més llorejada als Jocs Olímpics

El jugadors del Barça d’handbol continuen aportant medalles al Club. En aquests darrers Jocs de Rio quatre han estat els medallistes blaugrana –Noddesbo i Andersson, or amb Dinamarca, i Sorhaindo i N’Guessan, plata amb França– que han ajudat a sumar les 30 medalles que ha aconseguit fins ara l’handbol culer als Jocs.

Wunderlich, el primer

La primera medalla d’un jugador amb la samarreta blaugrana a l’handbol va ser als Jocs de Los Angeles 1984. L’alemany Edward Wunderlich va tornar a Barcelona amb la medalla d’argent.

Veselin Vujovic, a Seül 88, va portar al Palau Blaugrana la medalla de bronze representant Iugoslàvia.

Els ors amb França i Dinamarca

Fins a Rio, els dos ors del Barça d’handbol assolits als Jocs havien estat de jugadors de la selecció francesa. A Pequín 2008, el llavors blaugrana Jerome Fernández va pujar a dalt de tot del podi.

Quatre anys més tard, un altre francès que juga amb el Barça d’handbol, Cedric Sorhaindo, va repetir l’experiència i va portar l’or a Barcelona.

Ara Jesper Noddesbo i Lasse Andersson han aportat dues medalles d’or més que fan un total de quatre medalles d’or de jugadors del FC Barcelona.

El gran gruix, amb Espanya

Divuit medalles de bronze dels blaugranes a la selecció espanyola han contribuït al palmarès olímpic de l’handbol. A Atlanta 96, Garralda, Guijosa i Urdangarin van ser els primers amb Espanya a penjar-se una medalla olímpica.

A Sydney, Barrufet, Guijosa, Lozano, Masip, O’Callaghan, Ortega, Urdangarin i Txepkin van tornar amb el bronze olímpic.

Als Jocs de Pequín, els representants blaugrana del bronze amb Espanya van ser Barrufet, Garabaya, Juanín, Lozano, Rocas, Romero i Tomás.

Una menció a part mereix el porter suec del FC Barcelona d’handbol Tomas Svensson, que va aconseguir dues medalles de plata, a Atlanta el 1996 i a Sydney el 2000, mentre defensava la porteria barcelonista.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut