IFK Kristianstad – FC Barcelona Lassa: Contundència per acariciar els quarts de final (24-31)

Els blaugranes han guanyat amb claredat a Suècia i queden a les portes de la classificació directa per als quarts de la EHF VELUX Champions League

El FC Barcelona Lassa d’handbol segueix sòlid en el seu camí cap als quarts de final de la EHF VELUX Champions League. En la penúltima jornada de la fase de grups, els blaugranes s’han imposat amb claredat al Kristianstad Arena de Suècia per 24-31 i tenen l’objectiu a tocar. Amb Lazarov com a home més destacat en atac -9 gols- i amb un Saric esplèndid sota pals, els barcelonistes han resolt el partit al descans tot i l’esquinç de turmell de Jallouz. Si el Kielce no perd el seu partit a Montpeller aquest dissabte, el Barça Lassa haurà de guanyar o empatar contra el Rhein-Neckar Löwen alemany en l’última jornada, que es disputarà el dissabte 5 de març al Palau, per certificar la primera posició del grup B i accedir als quarts de manera directa.

L’ambient al pavelló podia imposar, però el Barça Lassa ha saltat a la pista concentrat i amb caràcter. Saric ha aturat els dos primers llançaments locals, i Jallouz ha marcat dos gols ràpids (0-2). Sense cometre errors i ben atents a tots els detalls, els culers han anat fent a poc a poc, tancant la seva porteria i traient partit a l’eficàcia de Lazarov i Jallouz amb el tir exterior. Lindskog, des dels 6 metres, ha estat l’únic jugador suec capaç de batre Saric als primers minuts, i el Barça ha obert la primera escletxa important al marcador (2-7).

La fórmula de la defensa forta i els atacs ràpids i contundents han servit al Barça per mantenir un bon avantatge (4-10), gràcies, en gran part, als llançaments de Lazarov de 9 metres. Tot i la superioritat blaugrana, el Kristianstad ha reaccionat i ha retallat el seu desavantatge fins als quatre gols (8-12) en uns minuts marcats per la lesió de Jallouz. El tunisià s’ha torçat el turmell dret i s’ha fet un esquinç que el farà ser dubte per al partit de la setmana que ve al Palau contra el Rhein-Neckar Löwen. Els suecs han endurit la seva defensa, però els de Xavi Pascual han trobat la manera de seguir imposant el seu joc, i amb una altra ratxa d’encert han tornat la diferència al marcador (9-17). Cal remarcar el primer gol de Sigurdsson, que ha significat ni més ni menys que el gol 500 de la seva carrera a la Champions League.

Passeig triomfal fins a la victòria

Amb el 12-19 del descans, el Barça Lassa tenia ben encarada la victòria, però no volia cap ensurt i ha tornat dels vestidors del tot mentalitzat a sentenciar un triomf vital. Els culers han mantingut la intensitat, la concentració i l’eficàcia, per acabar establint una diferència psicològica de 10 gols (15-25). En aquest moment, ni el Kristianstad ni el nombrós públic suec donava mostres de confiar en la reacció local.

El Barça ha continuat dominant a plaer, i amb el partit totalment decidit l’intercanvi de cops a les dues àrees ha regnat mentre el rellotge corria fins a complir-se els 60 minuts. El tram final, però, ha servit també per veure el debut europeu del jove Aleix Gómez. L’extrem del filial, que ja ha disputat diversos partits a la Lliga Asobal, ha debutat a la Champions als últims minuts al Kristianstad Arena. Amb aquest triomf el Barça Lassa té un peu i mig als quarts de final de la màxima competició. Si el Montpeller no ho evita abans, els de Xavi Pascual hauran de certificar la primera posició el dissabte 5 de març al Palau Blaugrana.