Barbeito, Puente Genil i el Barça

Barbeito, Puente Genil i el Barça

L’entrenador del rival d’avui, un entrenador de la base blaugrana, un jugador del primer equip i qui va ser delegat de les categories inferiors formen part de la família Barbeito

El Barça Lassa juga avui a les 20.30 h en directe per Movistar+ la vuitena jornada de la Lliga Bauhaus Asobal a la pista d’Ángel Ximénez Puente Genil. Els blaugranes busquen el triomf 69 consecutiu a la Lliga davant un equip entrenat per Fernando Barbeito, que va ser jugador del primer equip blaugrana i que forma part d’una família molt vinculada al Barça d’handbol

Fernando Barbeito va estar vinculat  12 temporades amb el Barça d’handbol. L’actual entrenador d’Ángel Ximénez va viure una de les èpoques daurades de la secció i va sumar 4 Champions i 8 Lligues, entre altres títols.

Un cop va finalitzar la seva etapa coma  jugador es va dedicar a l’entrenament, vinculat en primer lloc a la FCH i a la RFEBM. El seu pas al món dels clubs el va fer amb l’equip femení del Castelldefels. Ara viu la segona temporada a Còrdova amb Puente Genil.

Dedicat a la formació

Actualment Álex Barbeito, un dels germans d’en Fernando, és l’entrenador de l’equip infantil del FC Barcelona. Però la vinculació amb el Club de l’Álex ve de temps enrere. En primer lloc com a jugador dels equips cadet i juvenil.

Un cop va finalitzar la seva etapa de Juvenil, Barbeito va començar d’ajudant de Xesco Espar al Juvenil i a l’any següent ja estava d’entrenador. Tot just aquesta temporada fa 25 anys que Álex Barbeito va començar el seu vincle com a entrenador de la base blaugrana, on ha entrenat infantils, cadets i juvenils.

Una nissaga blaugrana

A més del Fernando i de l’Àlex, dos germans Barbeito més han format part del Barça d’handbol. Carlos Barbeito va ser delegat, durant tres temporades, de les categories de formació.

En David Barbeito també va estar vinculat al FC Barcelona des de la categoria cadet fins al primer equip, amb el qual, com el seu germà Fernando, va ser campió d’Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut