20 anys de la primera Champions del ‘Dream Team’ d’handbol

20 anys de la primera Champions del ‘Dream Team’ d’handbol

Tal dia com avui, l’handbol blaugrana guanyava la seva segona Copa d’Europa

Un 26 d’abril de l’any 1996 el ‘Dream Team’ s’emportava la primera Champions d’handbol, de les cinc que guanyaria de manera consecutiva. Aquesta era la segona del FC Barcelona d’handbol, ja que la primera es va assolir la temporada 1990/91.

S’obre el camí de la història

Era un divendres a la localitat d’Irun (Guipúscoa) quan els blaugranes, entrenats per Valero Rivera, vam empatar el partit a 23 i van fer valer la renda que portaven de l’anada al Palau Blaugrana (23-15) per iniciar un cicle inigualable de triomfs de la màxima competició europea.

Avui fa 20 anys de l’inici d’aquesta fita, que es va començar a plasmar davant l’Elgorriaga Bidasoa. Però el camí d’aquella segona Champions va començar a setzens de final davant el Tibilissi, a vuitens davant el Linz i en una lligueta per accedir a la final, on els blaugranes van superar el Gudme, el Zagreb i el Winterthur per ser a la final.

Els herois

Aquell equip que va iniciar un camí gloriós estava entrenat per Valero Rivera. El tècnic blaugrana va fer jugar, en aquella final, Barrufet i Svensson a la porteria. Txepkin, Masip, Urdangarin, els germans Barbeito, Garralda, Guijosa, Ortega, Juancho Pérez, Olalla i un Xavier O’Callaghan que no va poder jugar per lesió.

Aquest homes van obrir el camí cap a una etapa històrica de l’handbol blaugrana i es van guanyar el títol del ‘Dream Team’ de l’handbol mundial.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut