Toulouse – FC Barcelona: Bones sensacions abans de la Supercopa (32-35)

Els blaugranes superen els francesos i saben patir al tram final després d’una gran segona part local Lazarov, amb set gols, el màxim anotador blaugrana en un matx en què tothom ha aportat a l’equip

El FC Barcelona de Xavi Pascual ha sumat un nou triomf aquesta pretemporada després de superar per 32-35 el Toulouse, l’exequip de Gonzalo Pérez de Vargas. La pròxima gran prova dels catalans serà aquest diumenge, a Tarragona, contra el Granollers a la final de la Supercopa d’Espanya.

Responsabilitats compartides

Els blaugranes, molt seriosos des del principi, han marcat el camí amb el 2-4 inicial gràcies a una bona circulació de pilota i llançaments exteriors. Comandats per Kiril Lazarov –autor de cinc gols durant el primer temps–, els de Pascual s’han fet seu el partit. Així ho ha evidenciat Pérez de Vargas aturant un penal i Sigurdsson, completant un gran contraatac. L’entrada de Karabatic ha suposat el 6-11 i el primer temps mort del català Toni Garcia, que ara entrena el Toulouse.

Al segon tram de la primera meitat tot ha continuat com sempre gràcies a la defensa plantejada pels blaugranes, que han creat moltes dificultats a un Toulouse que al minut 20 s’ha vist cinc gols per sota (8-13). Des d’aleshores i fins al descans Rutenka ha pres les regnes de l’atac i ha deixat el partit amb el 14-18 amb el qual tots dos equips han marxat als vestidors.

Patiment final

A la represa el partit ha estat més igualat i això s’ha traduït en un bon espectacle per al públic francès. I és que, tot i que el Barça sempre ha anat per davant, la irrupció del porter Dumoulin, combinada amb els gols d’un altre exblaugrana, Jerome Fernandez, ha portar el matx a un terreny més igualat (23-27, min 45). Els occitans, més encertats, han sabut aturar els de Pascual i el tècnic català s’ha vist obligat a demanar temps mort al tram final (27-30).

L’empenta local ha fet perillar la victòria als últims minuts (29-30), però, després d’un altre temps mort de Pascual, el Barça ha trobat forat a la defensa del Toulouse i ha situat el 31-34 que ha sentenciat el partit fins al 32-35 final, que permet als blaugranes sumar un triomf important abans de la Supercopa d’Espanya.