L’SG Flensburg-Handewitt, un os dur de rosegar

Dels tres partits oficials que han jugat ambdós equips, només en una ocasió els blaugranes han pogut guanyar els alemanys

Dissabte a la ciutat alemanya de Flensburg el Barça d’handbol i els locals de l’SG Flensburg-Handewitt viuran un dels partits més interessants d’aquesta primera fase de la VELUX EHF Champions League. La història diu que aquests enfrontaments han estat favorables als alemanys.

Derrota dolorosa

El darrer precedent entre els blaugranes i els nord-alemanys va ser a la semifinal de la VELUX EHF Champions League 2013/14. Allà els blaugranes van caure per 39 a 41 en un partit dramàtic.

Els blaugranes van dominar durant tot el matx, però en els darrers minuts el Flensburg va remuntar i va aconseguir forçar la pròrroga. Al temps extra la igualtat va ser present al marcador i els llançaments des dels 7 metres van acabar decidint el triomf alemany.

Posteriorment l’SG Flensburg-Handewitt es va proclamar campió d’Europa en vèncer el THW Kiel a la final de la competició.

Triomf sense recompensa

L’únic triomf blaugrana davant el Flensburg va ser a la tornada de quarts de final de la Champions d’handbol 2006/07 per 34 a 29 al Palau Blaugrana.

Aquest triomf va resultar insuficient, ja que a l’anada el Flensburg s’havia imposat per 31 a 21 a la seva pista. Aquella temporada els alemanys van ser subcampions d’Europa en perdre la final davant el THW Kiel.