fcb.portal.reset.password
Barbeito a la seva etapa de jugador de l'handbol blaugrana. / FOTO:ARXIU-FCB

Barbeito a la seva etapa de jugador de l'handbol blaugrana. / FOTO:ARXIU-FCB

Seguint els vasos comunicants dels jugadors que esdevenen tècnics, Fernando Barbeito és un dels homes que va finalitzar la seva carrera com a jugador i va penjar-se el xiulet d’entrenador. Ell és un exemple de diversos dels antics jugadors de l’handbol blaugrana que ara són entrenadors.

Dotze anys de blaugrana

Fernando Barbeito va jugar 12 anys amb la samarreta del FC Barcelona del 1986 al 1998. En aquella etapa era un dels extrems del ‘Dream Team’ de l’handbol entrenat per Valero Rivera.

Vestint la samarreta blaugrana va guanyar 4 Champions i 8 Lligues, entre altres títols. La temporada 1998/99 es va incorporar a les files del Portland San Antonio.

El camí de Barbeito

Un cop finalitzada la seva etapa com a jugador va esdevenir entrenador. Va treballar amb les categories inferiors de la Federació Catalana d’Handbol i amb la RFEBM, on va entrenar l’equip juvenil i júnior. En els darrers anys de vinculació amb la RFEBM, va formar part de l’staff de la selecció absoluta que es va proclamar campiona del món el 2013.

La temporada 2013/14 va ser l’entrenador del primer equip de l’Esportiu Castelldefels de la Divisió d’Honor femenina i, en aquesta temporada, debuta a l’Asobal com a tècnic de l’Ángel Ximénez.

De la pista a la banqueta

El camí de Barbeito ha estat seguit per altres jugadors que van formar part del ‘Dream Team’. Lozano ara és l’entrenador del BM Aragó. Antonio Carlos Ortega és l’entrenador del potent Veszprém.

Mateo Garralda, després d’entrenar el Guadalajara, ara és l’entrenador de l’Stiinta Bacau de Romania; Tomas Svensson ara és l’entrenador de porters del Magdeburg i de la selecció danesa d’handbol, mentre que Rafa Guijosa entrena el Club Samen Alhojaj Sabzevar d’handbol a Iran.

Tornar a dalt