El Barça d’handbol, roda el món i torna a Alemanya

El Barça d’handbol, roda el món i torna a Alemanya

Els blaugranes juguen dimarts a Minden, Alemanya, país que va acollir la primera gira de la història de l’handbol blaugrana

Dimarts a les 19.30 h a la pista del GDWD Minden l’handbol blaugrana jugarà el primer partit de pretemporada. Curiosament, les terres germàniques ja van veure la primera gira del Barça d’handbol l’any 1960.

La primera ‘tourné’

El 13 de setembre del 1960 el Barça d’handbol sortia de les fronteres catalanes per disputar el seu primer amistós internacional fora de casa davant el Turnerschaft Rodalben de Friburg.

Els blaugranes van caure per un meritori 11 a 10 davant el que llavors era campió de l’RFA. El FC Barcelona va presentar una alineació amb Gargallo, Paradell, Armengol, Miracle, Murillo, Portabella, Gusi, Rabaso, Esteban, Cercós i Dasca.

Posteriorment es van desplaçar a jugar davant el Ringsheim i van finalitzar aquesta gira a França davant l’Stella Sports de St-Maur.

La presència internacional continua

El torneig de Doboj (BiH) els anys 1983, 2011 i 2012 van acollir l’handbol blaugrana a la pretemporada. La temporada 07/08 el FC Barcelona d’handbol va ser convidat a un torneig quadrangular a Alemanya, on va tenir com a rivals el Pfadi Winterthur, el Wetzlar i el Huttenberg.

La temporada 08/09 la presència internacional en tornejos de pretemporada no va ser possible a causa de la disputa dels Jocs Olímpics de Pequín.

La temporada 09/10 el Barça d’handbol va fer un gira de gairebé una setmana a terres daneses, on va jugar davant equips de la potent primera divisió de l’handbol danès, com l’Skjern, el Kolding i el Nordsjalland Handbold.

Durant la temporada 10/11 els homes de Xavi Pascual van disputar dos tornejos amistosos de pretemporada fora de terres catalanes. Primerament, l’equip es va desplaçar a Kielce (Polònia) per disputar un doble partit amistós davant l’equip local. Posteriorment, els blaugranes van anar a jugar a Povoa de Varzim (Portugal) per disputar un torneig davant dos dels històrics de l’handbol portuguès, l’Sporting de Lisboa i el Porto.

La darrera temporada

En la preparació de la temporada 2013/14 la disputa de la Superglobe va condicionar la pretemporada blaugrana. Abans de viatjar a Doha (Qatar) els blaugranes van jugar a Tolosa un partit amistós de pretemporada, partit que repetiran el dia 28 d’agost davant el Fenix Toulouse, com a contraprestació per la incorporació del porter Gonzalo Pérez de Vargas.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut