BM La Roca-FC Barcelona: A la final de la Supercopa de Catalunya (27-45)

BM La Roca-FC Barcelona: A la final de la Supercopa de Catalunya (27-45)

El conjunt de Xavi Pascual s’ha imposat clarament en la semifinal i es jugarà el primer títol oficial contra el BM Granollers L’encert ofensiu de Víctor Tomás, Rutenka i Ariño, i les aturades de Gonzalo i Saric han decidit aviat el marcador

El Barça d’handbol ha iniciat aquest divendres la temporada oficial 2014/15 amb una clara victòria en la semifinal de la Supercopa de Catalunya davant del BM La Roca, en el que ha suposat una festa de l’handbol català al pavelló de La Roca. El conjunt dirigit per Xavi Pascual s’ha imposat per un clar 27-45 i jugarà la final aquest dissabte (17 hores) contra el Granollers, que es va imposar en la seva semifinal a l’H. Bordils.

Des de l’inici del partit ha quedat palesa la diferència de categoria entre ambdós conjunts, i és que el Balonmano La Roca competeix a la Divisió d’Honor Plata, la segona categoria estatal. Els homes de Xavi Pascual han imposat el seu joc i, gràcies a un bon treball defensiu i a la velocitat de joc atacant aprofitant els contraatacs, el Barça ha obert la primera escletxa als cinc minuts de partit (0-4).

Proves tàctiques i un debut

Tot i l’avantatge, els barcelonistes no perdien la concentració i han seguit manant al marcador. El tècnic ha aprofitat alguns trams de l’enfrontament per provat diverses variants tàctiques sobre la pista. Un dels fets destacats ha estat el debut del jove Àlex Márquez, que s’ha estrenat amb el primer equip amb dos gols a la primera part. A l’equador de la primera meitat l’electrònic reflectia un clar 3-12.

Les diferències al marcador durant el tram final del primer temps han anat creixent gràcies a l’encert ofensiu d’homes com Víctor Tomás, Rutenka o Ariño, i també gràcies a les 10 aturades de Gonzalo sota pals –dues d’elles a llançament de penal. Així, al descans el marcador era de 9-23 favorable a un Barça que s’ha mostrat molt encertat.

Bons minuts locals i sentència

Després del descans, els blaugranes han tornat a la pista molt concentrats, i un altre parcial favorable de 2-4 en els primers cinc minuts han mantingut el partit en la mateixa dinàmica. Saric ha ocupat la porteria en la segona meitat, i ho ha fet amb una efectivitat destacada -11 aturades. El pavelló de La Roca també ha vist després del descans el debut de Jallouz, que s’ha estrenat amb la samarreta blaugrana amb un gol des de 9 metres.

Entre els minuts 5 i 8 s’ha vist la millor versió del BM La Roca, que amb un parcial de 3-0 (14-29) ha fet aixecar el pavelló. Tot i així, la maquinària blaugrana ha seguit funcionant i, amb un Jallouz autor de quatre gols, s’ha situat amb un marcador favorable de 18-35 en el minut 45. En aquell moment, i amb el resultat sentenciat, la intensitat defensiva ha disminuït a les dues àrees i el joc ofensiu ha pres encara més protagonisme. El 27-45 final dóna al Barça l’accés a la final, que serà contra el BM Granollers aquest dissabte (17 hores) al Pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut