28 medalles blaugrana als Mundials d’handbol

28 medalles blaugrana als Mundials d’handbol

Cedric Sorhaindo és el primer jugador que, jugant al Barça, obté dos Mundials d’handbol

Un cop finalitzat el Mundial de Qatar és moment d’observar quin ha estat el medaller blaugrana en campionats del món d’handbol. Amb les tres medalles obtingudes a Qatar, els barcelonistes que han participat en els Mundials mentre vestien la samarreta blaugrana ja en sumen 28.

Cedric Sorhaindo, bicampió del món blaugrana

Cedric Sorhaindo va portar l’or a Barcelona en guanyar amb França el Mundial disputat l’any 2011 a Suècia, i amb l’or aconseguit ahir a Doha es converteix en el primer jugador que, vestint la samarreta blaugrana, assoleix dos campionats del món. Alhora, Nikola Karabatic aconsegueix el primer or mundialista des que vesteix la samarreta culer.

Set jugadors del FC Barcelona d’handbol van ser campions del món l’any 2013: Sarmiento, Sterbik, Morros, Tomás, Rocas, Montoro i Ariño. Aquests set jugadors prenien el relleu del porter de l’antiga Iugoslàvia Zlatan Arnautovic. El porter del FC Barcelona va pujar a dalt de tot del podi a l’edició disputada a Suïssa el 1986.

Tomas Svensson va ser or l’any 1999 a Egipte, i David Barrufet, Iker Romero i Fernando Hernández es van proclamar campions del món a Tunísia 2005 amb Espanya.

Saric succeix Noddesbo

Jesper Noddesbo va ser el darrer jugador del FC Barcelona d’handbol que va penjar-se la medalla d’argent, que va assolir als Mundials 2011 i 2013. Ara Danjel Saric, amb la seva primera medalla en una selecció, s’afegeix a la llista d’argents blaugrana.

A més, el pivot croat Davor Dominikovic la va portar a Barcelona des de Tunísia l’any 2005. Tomas Svensson va ser subcampió del món dues vegades, i el pivot croat Senanin Maglaijija va ser subcampió del món a Islàndia 1995.

Els bronzes blaugrana

Jerome Fernández, amb França el 2005, i Juanín García, Albert Rocas, Iker Romero, Cristian Ugalde i Raúl Entrerríos, a Suècia 2011, són els blaugranes que han pujat al tercer lloc del podi durant el Mundial.

Així, el bagatge dels jugadors del FC Barcelona a la història dels campionats del món d’handbol és de 15 medalles d’or, 7 d’argent i 6 de bronze.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut