Setzena Supercopa Asobal del FC Barcelona

Setzena Supercopa Asobal del FC Barcelona

El Barça és el dominador absolut de la competició, ja que ha guanyat 16 de les 28 edicions disputades fins ara

Aquesta és la tercera Supercopa Asobal de Xavi Pascual com a entrenador blaugrana, i amb aquest títol els blaugranes sumen el segon trofeu de la temporada després de la Superglobe.

Sense competidor

El palmarès blaugrana en aquesta competició no té rival: els 16 títols situen els barcelonistes a dalt de tot d’aquest torneig, seguits pel BM Atlètic de Madrid, el BM Ciudad Real i el BM San Antonio de Pamplona, amb tres títols cadascun.

Amb el triomf a Valladolid ja són dos els títols oficials que el FC Barcelona d’handbol ha sumat aquesta temporada 2013/14: la Supercopa Asobal i la Superglobe, el Campionat del Món de Clubs que van guanyar la setmana passada a Doha (Qatar) davant l’HSV Hamburg.

Una llarga història

El FC Barcelona d’handbol aconseguia la primera Supercopa ara fa 27 anys. La temporada 1986/87, en la segona edició del torneig, els blaugranes, entrenats aleshores per Valero Rivera, es van imposar a Borriana a un dels històrics de l’handbol de l’època, el Tecnisan d’Alacant.

El Barça d’handbol també va ser capaç de guanyar la competició durant quatre temporades consecutives. De la temporada 1988/89 a la 1991/92, el trofeu de supercampió va anar a parar de manera consecutiva a les vitrines del Museu del FC Barcelona.

El darrer triomf a la Supercopa Asobal va ser la temporada 12/13, en què va superar el BM Atlètic de Madrid al seu pavelló de Vistalegre de Madrid per 31 a 34.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut