Rècord de jugadors blaugrana a l’Europeu d’handbol

Rècord de jugadors blaugrana a l’Europeu d’handbol

Els 11 jugadors del Barça d’handbol disputaran l’Europeu d’handbol de Dinamarca, xifra rècord de participants blaugrana

El compte enrere per a l’inici de l’Europeu de seleccions d’handbol que tindrà lloc a Dinamarca del 12 al 26 de gener ja ha començat. És moment de donar un cop d’ull a la participació blaugrana al llarg de 10 edicions disputades, 11 amb la de Dinamarca, i veure que en terres daneses serà la cita amb més representants blaugrana de la història dels Europeus.

Xifra rècord

Cinc jugadors amb Espanya: Viran, Tomás, Entrerríos, Sarmiento i Gurbindo. Dos amb França: Karabatic i Sorhaindo. Noddesbo amb Dinamarca, Lazarov amb Macedònia, Rutenka amb Bielorúsia i el jove Mihal Kasal amb Txèquia, componen la llista de blaugranes que jugaran l’Europeu.

Aquesta xifra, 11 jugadors, és la participació més gran de jugadors del FC Barcelona d’handbol al llarg de la història dels Europeus, i supera la dels deu jugadors que van disputar l’Europeu de Sèrbia 2012.

Per primera vegada

Eduardo Gurbindo, Nikola Karabatic, Siarhei Rutenka, Kiril Lazarov i Mihal Kasal jugaran per primera vegada un Europeu mentre estan integrats a la disciplina blaugrana.

Tomás, amb tres Europeus, és, dels 11 jugadors, el que més vegades haurà estat present en un Europeu vestint la samarreta del FC Barcelona.

La preparació

França, amb Sorhaindo i cinc gols de Nikola Karabatic, es va imposar dimarts per 29 a 28 a Noruega, en la darrera jornada de la Golden League, que s’ha jugat a París. Dins la mateixa competició, la Dinamarca de Noddesbo va empatar amb Qatar a 23 gols.

Per la seva banda, els cinc blaugranes que juguen amb Espanya ja són a Suècia per disputar, dimecres i dijous, dos partits amistosos davant la selecció sueca. Aquests seran els dos darrers bancs de proves de l’exentrenador blaugrana Manolo Cadenas, ara tècnic de la selecció estatal, abans de l’Europeu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut